Jak zmienić język gry z ANG na PL ?

Masz problem z MW3? Opisz go dokładnie a postaramy się pomóc!
 reklama

Jak zmienić język gry z ANG na PL ?

Postprzez adam2018 » niedziela, 18 grudnia 2011, 14:03

Siema zakupiłem sobie klucz polsko/angielski i nie mogę zmienić języka na polski tylko jest angielski. Prubowałem przed instalacją zmienić język i po instalacji też. Jak próbowałem go zmienić przed instalacją dalej był angielski, a jak po instalacji i zmienieniem języka wyskakiwał mi błąd przed uruchomieniem gry jakiś localization.txt i usuwało folder zone :(
Pomocy wielkie Pomocy :(
  • 0

Losowy awatar
adam2018
Specjalista
Specjalista
 
Posty: 56
Dołączył(a): wtorek, 6 grudnia 2011, 14:28
Reputacja: 0
Abstynent

Odp: Problem z językiem

Postprzez Irek zbanowany » niedziela, 18 grudnia 2011, 14:14

Może Zarejestruj się do laryngologa z tym językiem ?
:lol:
Zmień temat , bo post zostanie usunięty.

EDIT:
Zrobiłem to za Ciebie.
;)
  • 0

Losowy awatar
Irek zbanowany
Generał dywizji
Generał dywizji
 
Posty: 1362
Dołączył(a): czwartek, 14 stycznia 2010, 07:10
Reputacja: 0
Abstynent

Odp: Jak zmienić język gry z ANG na PL ?

Postprzez Pysiek » niedziela, 18 grudnia 2011, 15:33

1. Usuwało pliki językowe z main, folder zone, plik localization.txt.
2. Próbowałem.
3. Jeżeli nie chcesz aby wyskakiwał ten błąd skopiuj i wklej do innej lokalizacji pliki z punktu pierwszego, i potem je wklejaj.
4. Aby zmienić język, wejdź we właściwości gry, i zmień język, po czym, ściągnij od nowa 5/6gB.
  • 0

Linki widoczne tylko dla użytkowników. Zaloguj się lub zarejestruj
Spoiler:
Avatar użytkownika
Pysiek
Generał dywizji
Generał dywizji
 
Posty: 1486
Dołączył(a): piątek, 11 listopada 2011, 11:19
Lokalizacja: Warszawa
Reputacja: 80
Młodszy degustator

Odp: Jak zmienić język gry z ANG na PL ?

Postprzez Irek zbanowany » niedziela, 18 grudnia 2011, 15:58

Pysiek - wszystko w porządku u Ciebie ?
To znaczy -dobrze się Czujesz ?
  • 0

Losowy awatar
Irek zbanowany
Generał dywizji
Generał dywizji
 
Posty: 1362
Dołączył(a): czwartek, 14 stycznia 2010, 07:10
Reputacja: 0
Abstynent

Odp: Problem z językiem

Postprzez Vladimir » niedziela, 18 grudnia 2011, 16:25

[quote=""Ireminator" post=83400"]Może Zarejestruj się do laryngologa z tym językiem ?
:lol:
Zmień temat , bo post zostanie usunięty.

EDIT:
Zrobiłem to za Ciebie.
;)
[/quote]

O ile się orientuję, to laryngolog nie zajmuje się błędami językowymi tylko problemami ze słuchem i "osprzętem" głowy.

Błędami nie, ale słowo język ma też inne znaczenie.
Język jako część ciała. Jak zacznie dziwnie wyglądać , to właśnie laryngolog się nim zajmuje.
Pozdrawiam.


Błąd językowy - pojęcie z zakresu językoznawstwa normatywnego oznaczające odstępstwo od skodyfikowanej normy językowej.
Kodyfikacja normy obejmuje istnienie gramatyki normatywnej, ortografii (zasad pisowni) i ortofonii (zasad wymowy starannej). O błędności czy poprawności danej formy można mówić tylko z punktu widzenia jakiejś normy.


Wikipedia.pl
  • 0

Losowy awatar
Vladimir
Major
Major
 
Posty: 741
Dołączył(a): wtorek, 24 listopada 2009, 13:23
Reputacja: 1
Abstynent

Spolszczenie do oryginalnej wersji Steam?[POŁĄCZ.]

Postprzez akira5 » niedziela, 18 grudnia 2011, 16:26

Witajcie :)

Zakupiłem Modern Warfare 3 w wersji europejskiej na Steam (brak PL). Czy jest możliwość spolszczenia gry? Przeglądając internet natknąłem się na polonizacje która zajmuje 5 GB i trzeba podmienić pliki żeby śmigało nawet na oryginalnej wersji. Czy to prawda? Sprawdzał ktoś? Z góry bardzo dziękuje za pomoc :)

Dodaje dowód, że nie mam wyboru języka PL i nie piracę:
Obrazek


Połączone
Irek
  • 0

Losowy awatar
akira5
Szeregowy
Szeregowy
 
Posty: 3
Dołączył(a): niedziela, 18 grudnia 2011, 16:14
Reputacja: 0
Abstynent

Odp: Spolszczenie do oryginalnej wersji Steam?

Postprzez Pysiek » niedziela, 18 grudnia 2011, 16:58

Jeżeli waży 5/6gB to prawdziwe, ściągaj, podmieniaj, backup tego co ściągnąłeś i plików językowych i grasz.
  • 0

Linki widoczne tylko dla użytkowników. Zaloguj się lub zarejestruj
Spoiler:
Avatar użytkownika
Pysiek
Generał dywizji
Generał dywizji
 
Posty: 1486
Dołączył(a): piątek, 11 listopada 2011, 11:19
Lokalizacja: Warszawa
Reputacja: 80
Młodszy degustator

Odp: Spolszczenie do oryginalnej wersji Steam?

Postprzez akira5 » niedziela, 18 grudnia 2011, 17:08

Sadze, ze trochę rozumiesz temat i być może sam spolszczałeś grę :) Jeśli chodzi o backup to jakie pliki, foldery? Nie chce czegoś popsuć i do nowa ściągać te 12 GB na Steam :)
  • 0

Losowy awatar
akira5
Szeregowy
Szeregowy
 
Posty: 3
Dołączył(a): niedziela, 18 grudnia 2011, 16:14
Reputacja: 0
Abstynent

Odp: Spolszczenie do oryginalnej wersji Steam?

Postprzez Pysiek » niedziela, 18 grudnia 2011, 17:11

No podmieniać będziesz prawdopodobnie tylko pliki językowe więc, zbackupuj sobie w razie czego, \'zone\', pliki językowe z \'main\' i \'localization.txt\'.
Jeżeli wszystko bajerancko będzie chodzić, już po podmienieniu, to zbackupuj te pliki które ściągnąłeś, bo czasami się usuwają \'zone\', pliki językowe z \'main\' i \'localization.txt\'.
  • 0

Linki widoczne tylko dla użytkowników. Zaloguj się lub zarejestruj
Spoiler:
Avatar użytkownika
Pysiek
Generał dywizji
Generał dywizji
 
Posty: 1486
Dołączył(a): piątek, 11 listopada 2011, 11:19
Lokalizacja: Warszawa
Reputacja: 80
Młodszy degustator

Odp: Spolszczenie do oryginalnej wersji Steam?

Postprzez akira5 » niedziela, 18 grudnia 2011, 17:13

A Steam nie zablokuje konta przez takie podmienianie plików?

Rożne są podpowiedzi jak użyć spolszczenia.

Np:

Zmień nazwę folderu \\Call of Duty - Modern Warfare 3\\zone\\english\\ na polish (dzięki temu pobierasz 1200MB mniej), po czym skopiuj spolszczenie do głównego katalogu z grą. Testowane na moim uploadzie + crack od Reloaded. Kolejność: gra, crack, spolszczenie.


Też kupiłem wersje angielską.Nie ma language.txt.W katalogu głównym gry jest plik localisation.txt i tam zmień z english na polish.
Spolszczenie działa na 100%.


Spolszczenie działa na 100%. Przetestowałem osobiście. Nie trzeba zmieniać żadnych nazw katalogów. Wystarczy wrzucić pliki spolszczenia do folderów gry, o takich samych nazwach. Do katalogu main wrzucamy wszystkie pliki (z main spolszczenia z rozszerzeniem *.iwd). Cały katalog polish z folderu zone spolszczenia wrzucamy do zone gry. Modyfikujemy pliki localization.txt i language.txt z english na polish. I działa.
  • 0

Losowy awatar
akira5
Szeregowy
Szeregowy
 
Posty: 3
Dołączył(a): niedziela, 18 grudnia 2011, 16:14
Reputacja: 0
Abstynent

Odp: Problem z językiem

Postprzez FOXi » niedziela, 18 grudnia 2011, 17:48

Vladimir wie najlepiej, tumbs up! [img width=150]http://www.cwu.edu/~ccc/images/thumbs_up.jpg[/img]
  • 0

CPU: Intel Core i5 2500k 3,3GHz
Motherboard: ASRock p67 PRO3
Memory: 8GB
Graphic Card: HIS Radeon HD6870
HDD: Samsung 512gb
AC: OCZ 500W SxS2
Monitor: LG 22"
Headset: Steelseries Siberia v2
Mouse: R.A.T 5 Cyborg
Internet: 10mb/s

KABOOM?!
Avatar użytkownika
FOXi
Major
Major
 
Posty: 649
Dołączył(a): środa, 26 maja 2010, 15:46
Lokalizacja: Wa-wa
Reputacja: 25
Piwosz

Odp: Spolszczenie do oryginalnej wersji Steam?

Postprzez FOXi » niedziela, 18 grudnia 2011, 17:51

Steam Cie nie zbanuje za takie spolszczenie.
Banuje za bawienie się w confingach czyli przestawianie ich a nie za wklejanie orginalnych pliczków :)
  • 0

CPU: Intel Core i5 2500k 3,3GHz
Motherboard: ASRock p67 PRO3
Memory: 8GB
Graphic Card: HIS Radeon HD6870
HDD: Samsung 512gb
AC: OCZ 500W SxS2
Monitor: LG 22"
Headset: Steelseries Siberia v2
Mouse: R.A.T 5 Cyborg
Internet: 10mb/s

KABOOM?!
Avatar użytkownika
FOXi
Major
Major
 
Posty: 649
Dołączył(a): środa, 26 maja 2010, 15:46
Lokalizacja: Wa-wa
Reputacja: 25
Piwosz

Odp: Spolszczenie do oryginalnej wersji Steam?

Postprzez xStrikeR » niedziela, 18 grudnia 2011, 22:07

Dziwne,ja zakupiłem MW3 w edycji pudełkowej i było automatycznie po polsku.
  • 0

Linki widoczne tylko dla użytkowników. Zaloguj się lub zarejestruj
Losowy awatar
xStrikeR
Szeregowy
Szeregowy
 
Posty: 3
Dołączył(a): niedziela, 18 grudnia 2011, 21:11
Reputacja: 0
Abstynent

Odp: Spolszczenie do oryginalnej wersji Steam?

Postprzez Buzzy » niedziela, 18 grudnia 2011, 22:10

Ale kolega akira5 kupił wersje pudełkową bez wersji Polskiej ;)
  • 0

Pomogłem ? Kliknij \"dziękuje\"
Obrazek
Avatar użytkownika
Buzzy
Pułkownik
Pułkownik
 
Posty: 892
Dołączył(a): czwartek, 25 marca 2010, 19:18
Reputacja: 0
Abstynent

Odp: Spolszczenie do oryginalnej wersji Steam?

Postprzez xStrikeR » niedziela, 18 grudnia 2011, 22:13

[quote=""Buzzy" post=83476"]Ale kolega akira5 kupił wersje pudełkową bez wersji Polskiej ;)[/quote]

W takim razie chyba nie w polskim sklepie...
  • 0

Linki widoczne tylko dla użytkowników. Zaloguj się lub zarejestruj
Losowy awatar
xStrikeR
Szeregowy
Szeregowy
 
Posty: 3
Dołączył(a): niedziela, 18 grudnia 2011, 21:11
Reputacja: 0
Abstynent

Następna strona

Powrót do Call Of Duty: Modern Warfare 3 Problemy techniczne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

-->
Reputation System ©'