Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Wolne pobieranie aktualizacji/gry przez Steam - prawdopodobna solucja.

Wolne pobieranie aktualizacji/gry przez Steam - prawdopodobna solucja. 3 lata, 6 mies. temu #1

• J!g5aw
  • Administrator
  • INQUISITIO
  • Pukty: 128
  • Sponsor
Jako, że wielu graczy ma problem z bardzo wolnym pobieraniem aktualizacji, proponuję postąpić wg. instrukcji:
1.Uruchomić Steam
2.Kliknąć w Plik i Ustawienia
3.Wejść w zakładkę "Elementy pobrane"
4.Zmienić "Region pobierania" wedle uznania - polecam Francję lub Niemcy.

Dla tych co są wzrokowcami:
rapidshare.com/files/305958763/Steam_-_z...gionu_pobierania.wmv

Zrobione na szybkiego, ale jakość jest wględna i wszystko widać.

Oczywiście jak serwery padną, to żadne ustawienia wtedy nie pomogą.
Pomogłem? Kliknij

WhatPulse - Team ModernWar.PL - dołącz już dziś! goo.gl/3nzL7

Dropbox - wirtualny dysk o poj. 2GB db.tt/5ezAzN1 + 500MB więcej dla Ciebie i dla mnie za skorzystanie z linka.

Wolne pobieranie aktualizacji/gry przez Steam - prawdopodobna solucja. 3 lata, 6 mies. temu #2

• igorw6
  • Szeregowy
Mi to niestety nie działa.
Pomoże mi ktoś?

Wolne pobieranie aktualizacji/gry przez Steam - prawdopodobna solucja. 3 lata, 6 mies. temu #3

Zacznijmy od tego że to steam a na nim zawsze wolno się ściąga.

Wolne pobieranie aktualizacji/gry przez Steam - prawdopodobna solucja. 3 lata, 6 mies. temu #4

• Perkele
  • Szeregowy
Ten steam to w ogole jakas porażka jest! Co to w ogóle ma być? Pierwszy raz sie z tym spotykam i już mam tego dosyć.
Program chce pobierać aktualizacje do MW2, nie wazne czy single czy multi. Najlepsze jest to ze nie widac zadnego postepu!

jakies rady? Błagam! już mnie cholera bierze! Kupiłem gre na ktora czekalem od roku a tu takie gowno... prosze o pomoc

Wolne pobieranie aktualizacji/gry przez Steam - prawdopodobna solucja. 3 lata, 6 mies. temu #5

Zainstaluj grę z płyt. Przy ponad 6h ściągania gry to po 15 min nawet nie zauważysz różnicy. Ponieważ steam jej nie aktualizuje tylko ściąga z serwera steam całą grę (paręnaście GB).

Stim jest bardziej wykorzystywany do gier jak CS i jej odmiany oraz pokrewieństwa.

Wolne pobieranie aktualizacji/gry przez Steam - prawdopodobna solucja. 3 lata, 6 mies. temu #6

• igorw6
  • Szeregowy
A jak to zainstalować żeby nie pobierało?
Wo gule jak te holerstwo zainstalować

Wolne pobieranie aktualizacji/gry przez Steam - prawdopodobna solucja. 3 lata, 6 mies. temu #7

klikasz prawym w steamie na MW 2 i wybierasz przerwij aktualizacje czy jak to jest. Przy uruchomionym steami wsadzasz CD 1 i klikasz zainstaluj grę. Wtedy steam zacznie ściągać grę z płyty a nie z netu.

Wolne pobieranie aktualizacji/gry przez Steam - prawdopodobna solucja. 3 lata, 6 mies. temu #8

• Perkele
  • Szeregowy
Ok dzieki za pomoc ale sie mylicie
więc było tak, po kolei:
1. Instaluje gre z plytki, najpierw steam, pozniej gre (chyba bo poszedlem na kawe wtedy, 2 godz. instalowania)
2. Gram przez pierwsze 4-5 godzin w singla, bez wylaczania gry.
3. po wylaczeniu gry i uruchomieniu ponownie steam zaczyna pobierać aktualizację i podaje czas oczekiwania 6 godzin.
4. troche sie zdenerwowalem, myslalem ze jakis blad wyskoczyl, ale ostatecznie zostawilem kompa na noc wlaczonego i rano wszystko bylo juz pobrane
5. wiec wychodzi na to ze ktos komu odetną neta to nie pogra sobie nawet w singla. Wielkie rozczarowanie z mojej strony, ale genialny scenariusz w singlu wszystko mi wynagrodzil ;P

pozdro i życze wszystkim cierpliwosci do steama...

Wolne pobieranie aktualizacji/gry przez Steam - prawdopodobna solucja. 3 lata, 6 mies. temu #9

• mff
  • Szeregowy
Wielkie dzięki J!g5aw!(a tak przy okazji to fajny nick). Zmieniłem serwer z Włoskiego na Niemiecki i czas ściągania zmniejszył się z 1dnia i 12h do 1h... uff ale mi ulżyło.

Wolne pobieranie aktualizacji/gry przez Steam - prawdopodobna solucja. 3 lata, 6 mies. temu #10

• ego5000
  • Szeregowy
Ja mam takie pytanie. Czy ta kilkunasto/dziesięcio godzinna aktualizacja MUSI się ściągać, nawet jak zainstaluję grę z płyt? Próbowałem wszystkiego, za pierwszym razem zainstalowało się normalnie, grałem bez żadnego problemu. Przedwczoraj wieczorem zmieniłem język na angielski bo miałem dość tego kulawego tłumaczenia. Ale jak zobaczyłem ile by się to miało ściągać to zmieniłem spowrotem na PL. Niestety było już po fakcie, zaczęło ściągać następną aktualizację. Nie miałem zamiaru tyle czekać to reinstalowałem całego CoDa. Nie pomogło. Mimo, że instalacja była z DVD to chyba całe multi i tak zasysa ze steama po skończonej instalacji. Dostałem poradę na chacie, żebym przerwał instalację w trakcie i potem zainstalował ponownie. No to usunąłem zaw. lokalną, wrzuciłem instalację od nowa. W trakcie przerwałem, odpaliłem instalatora jeszcze raz, dałem "Zainstaluj ponownie". Dupa, zainstalowało się, a po tym zaczęło znów ssać multi (lub update do multi, chociaż szczerze wątpię, żeby to było to, wcześniej zassałem tę łatkę w kilka minut). Więc pytanie moje jak mogę to pominąć, czy może to po prostu MUSI się ściągnąć, nawet przy instalacji z płyt?
[img}http://img163.imageshack.us/i/sigd.png/[/img]

Wolne pobieranie aktualizacji/gry przez Steam - prawdopodobna solucja. 3 lata, 6 mies. temu #11

• pebeem
  • Specjalista
Grałem dwa dni bez żadnych problemów. Dziś odpalam STEAM,patrze a tu sciąga się jakiś update do MW2 - leci 200 kb/sek i zero procent postępu. STEAM mam po polsku ,gra też jest ustawiona na j.polski a steam sciąga za przeproszeniem chuj wie co. Ech..dzień bez problemu z tym gównym byłby wyjątkowym dniem : /

Czy gdzieś w tym cholerstwie mogę sprawdzić CO i JAK WIELKIE CO ten gówniany steam ściąga?
"Gas masks and AK-47's
Now you won't see the gates of heaven
Blood fire destroying weather
To blow you away, blow you away forever"

Wolne pobieranie aktualizacji/gry przez Steam - prawdopodobna solucja. 3 lata, 6 mies. temu #12

• samper
  • Szeregowy
Zaczne może od tego, że przez jakiś czas było wszystko ok i swobodnie sobie grałem. Problemy zaczęły się chyba w ostatni czwartek.Niby miałem podaną prędkość przesyłu, ale cały czas było 0%.
Wczoraj próbowałem i zmienić język pobierania na niemiecki, jak i również instalację z płyty.
Dalej lipa. Powoli zaczynam wątpić
Dodam jeszcze, że nie jestem jakimś maniakiem gier. Mam ich tylko kilka i zawsze kupuję ich najnowsze, oryginalne wersje. Jednak przy tym problemie jaki mnie spotkał z tą grą zaczynam wątpić, czy kiedykolwiek jeszcze kupię grę, która wymaga połączenia ze Steam.
Teraz mam komunikat, że gra w tej chwili jest niedostępna i mam spróbować później
Ludzie, pomóżcie, bo już wychodzę z siebie, a na dodatek wkurza mnie to jak słyszę, że Ktoś tam ma piracką wersję i nie mając takich problemów śmieje się z tych, którzy legalbnie nabywają gry i oprogramowania. Chyba nie temu miał służyć ten cały Steam?

Wolne pobieranie aktualizacji/gry przez Steam - prawdopodobna solucja. 3 lata, 6 mies. temu #13

• samper
  • Szeregowy
wczoraj zauważyłem,że mam pościągane po 100%, ale grać dalej nie mogę
Teraz jak chcę uruchomić grę, to mam tylko komunikiat, żr trwa przygotowanie uruchomienia i....i nic. Tyczy się to zarówno rozgrywki pojedynczej, jak i multi
Pomoże Ktoś?

Wolne pobieranie aktualizacji/gry przez Steam - prawdopodobna solucja. 3 lata, 6 mies. temu #14

• Traszka
  • Szeregowy
Czytam i czytam i się wam dziwie xD. Ja w ogóle nie mam takich problemów. Instalowało się elegancko z płytki bez pobierania. A aktualizacje zajmują u mnie mniej niż 2 min. PS mam neta 512 radiówkę. Wszystko elegancko śmiga jeśli chodzi o sprawę aktualizacji.

Wolne pobieranie aktualizacji/gry przez Steam - prawdopodobna solucja. 3 lata, 6 mies. temu #15

Kurna a u mnie w ogóle nie wykrywa, że nowy patch wyszedł. Można jakoś "ręcznie" rozpocząć ściąganie przez Steama ?
  • Strona:
  • 1
  • 2
Wygenerowano w 0.54 sekundy
ModernWar.pl TeamSpeak Viewer

Sklep ModernWar

Na forum

Więcej postów »

Komentarze

Więcej postów »

Urodziny

Dziś urodziny obchodzi polsatpl Wyślij PW Złóż mu życzenia!

Emcik20 Wyślij PW będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

djradamus Wyślij PW będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

mariiox Wyślij PW będzie obchodzić urodziny za 4 dni!

Kajetas Wyślij PW będzie obchodzić urodziny za 5 dni!

blackelmo Wyślij PW będzie obchodzić urodziny za 5 dni!

aadasiowy Wyślij PW będzie obchodzić urodziny za 6 dni!

ProReD Wyślij PW będzie obchodzić urodziny za 7 dni!