agardVoiceSpeak.org - Profesjonalne serwery TeamSpeak oraz Ventrilo
Nie chcesz oglądać reklam? Zarejestruj / zaloguj się

Modern Warfare czy Modern Warfare 2?

Modern Warfare czy Modern Warfare 2?

Czy lepiej kupić Modern Warfare czy Modern Warfare 2?? I czy w obu grach jest podział na klasy,np. medyk który może podnosić zabitych kompanów??

PopSe465
Szeregowy (Niemowa)
ranks
useravatar
2 Posty
Informacja o użytkowniku w postach
Administrator wyłączył możliwość pisania dla niezarejestrowanych

Re: Modern Warfare czy Modern Warfare 2?

Czy lepiej kupić Modern Warfare czy Modern Warfare 2

obie, bo to różne gry i obie bardzo dobre

I czy w obu grach jest podział na klasy,np. medyk który może podnosić zabitych kompanów??

nie ma takich klas.

Postman
ADMIN
ranks
useravatar
895 Posty

Czyli jak zbiorę fraga to nikt mnie nie "podniesie" tak jak w bf'ie?? I czy sa prowadzone statystyki na kształt tych w bf'ie. K/D ratio, odznaki itp?

PopSe465
Szeregowy (Niemowa)
ranks
useravatar
2 Posty

Polecam to i to jeśli chodzi o kampanie a jeśli chodzi o multi to zależy w mw 1 są dedyki ale w mw 2 jest bardziej rozbudowane etc. ja mam to i to i oba tytuło są tak samo fajne ale właściwie to jedna gra więc.

Klasy robi się samemu masz bronie,atuty i ulepszenia które odblokwoałeś z awyzwania i levele.

Jest k/d pisze tam twój lvl exp fragi, deady, seria ofia,r wygrani,e przegrane, ile grałeś w sumie w godzin dni etc.

bioshock
Generał brygady
ranks
useravatar
679 Posty

PopSe465 napisał:

Czyli jak zbiorę fraga to nikt mnie nie "podniesie" tak jak w bf'ie?? I czy sa prowadzone statystyki na kształt tych w bf'ie. K/D ratio, odznaki itp?

Statystyki są. Może nie identyczne ale są. Coś na kształt odznak też (ale są brzydsze). Nie ma medyków. Nikt nie podnosi z martwych. Ogólnie sam tworzysz klasy i nie ma czegoś takiego jak w BF:BC2 (w sumie nie wiem do którego porównujesz), że np. LKM'y to tylko dla Medyka, a karabiny wyborowe dla Zwiadu.

Pallan
Moderator
ranks
useravatar
348 Posty

Mi bardziej pasuje MW1, w MW2 zostały same SUPERPRO i cheaterzy.

zonk! From The Dark
CoDMasterPL
Specjalista
ranks
useravatar
58 Posty

CoD4 dla multi MW2 dla kampani

robert357
Specjalista
ranks
useravatar
46 Posty

Witam. Zamierzam kupić  któregoś modern warfare   ale nie mogę się zdecydować.Ogólnie chodzi mi żeby ktoś doradził i podzielił się swoim doświadczeniem/spostrzeżeniami (liczebność graczy/serwerów (głównie czy na MW jest więcej niż MW2) ,jakość gry (czity i trolle) , zbalansowanie). W wymaganie sprzętowe i cenę nie ma potrzeby wnikać .Dzięki za każdą wypowiedź .

Haseo
Szeregowy (Niemowa)
ranks
useravatar
1 Posty

@Haseo Zamiast tworzyć nowy taki sam temat zapytaj w tym co już istnieje. Wątki połączone

Liczebność mam wrażenie, że w CoD4 trochę spadła (na serwerze na którym gram, było ponad pół roku temu było więcej ludzi. Ale może to tylko moje wrażenie.
W MW1 masz dedyki, a w MW2 nie. Z cheaterów to raczej MW2 słynie (ze słabego balansu broni też).

Pallan
Moderator
ranks
useravatar
348 Posty

MW1 ma zdecydowanie lepsze osiągi MP. Przyjaźniejszy dla nowych graczy, dający dużo możliwości zabawy, czy praktycznie ciągłe nowości dzięki modom. Serwerów jest dużo. Są bardzo dobre Polskie serwery które trzymają poziom.(nie wiem czy mogę podać nazwę). Trolli i cheaterów jest raczej mało. Po prostu dobrych serwerów trzeba szukać. Jednak SP jest troszeczkę gorszy. Nie jest zły, ale ni w kij ni w oko. Ani to film akcji, ani jakaś wybitna pod względem grywalności i możliwości. MW2... MP przypomina prezent na święta. Piękne duże pudełko, zapakowane bardzo ładnie, na pierwszy rzut oka wygląda, że jest w nim coś naprawdę wartościowego, ale po otwarciu... węgiel. Jak się pierwszy raz w niego gra to jest rzeczywiście cudownie. Ile możliwości, tytuły, emblematy, prestiże etc. Po kilku tygodniach(tyle mniej więcej trwa ta fascynacja)zaczyna się to nudzić i odkrywamy złe strony gry. Krótko mówiąc -  różowe okulary spadają. Balans broni to tragedia. Zaczyna się okres, w którym masz głęboko w poważaniu kto jaki emblemat lub tytuł ma. Z wzajemnością. Jeszcze Polska wersja językowa. SP wypadł normalnie, dzieło sztuki to to nie było, ale zdawało egzamin. W MP... Polonizację MP mogę określić jako Fail. Samą z siebie. Jeśli porównamy ją do oryginalnej(szczególnie chodzi tu tytuły i wyzwania) to podchodzi to to pod Epic Fail. SP jest za to jak świetny film akcji. Piękny miodny i pomimo tego, że dosyć głupi to trzymający się kupy. Jest jeszcze COOP w MW2. Miłe rozwinięcie dające ok 2-4h rozgrywki dodatkowo. Tak więc jeśli nie masz zamiaru grać w MP, lub głównie w SP to MW2. Jeśli wolisz MP oraz grę którą będziesz miał stale na komputerze włączając jak od czasu do czasu to MW1. Napisz jeśli będziesz mieć jakieś jeszcze pytania.

Hex
Szeregowy Pierwszej klasy
ranks
useravatar
16 Posty

MP w MW2 gorsze? Chyba żartujesz 25 seri ofiar MW1- 15 seri ofiar
MW2-Aby grać niektórymi brońmi trzeba mieć skilla
MW1-Myślę że każda broń jest podobnej mocy..
MW2-Więcej akcji te wybuchy z AC130 przed tobą td itp...
Ja bym brał MW2 nie mówię że MW1 gorszę

Lukiq
ranks
useravatar
17 Posty

Lukiq napisał:

Chyba żartujesz 25 seri ofiar MW1- 15 seri ofiar

Emm... Znaczy 3 w MW1 i 15 w MW2?

Lukiq napisał:

MW2-Aby grać niektórymi brońmi trzeba mieć skilla
MW1-Myślę że każda broń jest podobnej mocy..

Może i do niektórych potrzebny jest skill. Gorzej, że do takiego granatnika, czy G18 nie jest potrzebny...

Lukiq napisał:

MW2-Więcej akcji te wybuchy z AC130 przed tobą td itp...

Ja tam się nie cieszę jak mnie zabiją.

Pallan
Moderator
ranks
useravatar
348 Posty

Lukiq - czy słyszałeś o czym takim jak Serwery Dedykowane? Ten jeden powód wystarczy aby kupić MW1 dla MP. Nie mówiąc już o modach. Taaa... Do Karabinu Snajperskiego UMP45 potrzeba dużego skilla. W MW1 każda broń ma własną szybkostrzelność, obrażenia, zachowanie się po kilku strzałach, odrzut. Każda, mimo że jest ich mniej niż w MW2 to całkiem inne doświadczenie. Jeszcze długość dochodzenia do maksymalnego poziomu. MW1 jest krótszy przez co można szybciej wykorzystywać pełne możliwości klas i uczyć się gry. A społeczność? Mimo Steamu MW2 nie ma tej duszy jaką ma MW1.

Hex
ranks
useravatar
16 Posty

Dedykowane serwy MW2 ma na x'ie miało być w mw2 25 seri mw1 15
G18-Noobska broń strasznie ale żado widzę noobów którzy z tym łażą
Tuba-Plaga w mw1 jak i w mw2
Nie jak cie zabijają jak np kolega z drużyny pomaga kręcić film robiąc efektowne wybuchy z ac przed tobą
Karabin snajperski UMP? To chyba jest maszynówka
Taa lvl który botki nabiją w 2-4 dni i koszą all

Lukiq
ranks
useravatar
17 Posty

Na HC UMP zabija na 1 strzał bez Obalającej. Na normalnym 2-3 strzały z obalającą na każdym dystansie. Przynajmniej z tego co pamiętam. Tuby to nie żadna plaga w MW1. Wybierasz serwer z zasadami, które zakazują używanie tego i proszę, po kłopocie. Serie ofiar są nieograniczone w MW1 jak i MW2. Taa... Boty. Nie lepiej Rank Hacka użyć? W MW1 też są sposoby na 55 poziom. Jednak to wszystko to oszustwo. Ja mówiłem o normalnych, które nie podchodzą po oszustwo.

Dedykowane serwy MW2 ma na x'ie

Nie mam pojęcia co to znaczy. Zacznij używać znaków interpunkcyjnych bo rozszyfrowane znaczenie twoich postów zajmuje strasznie dużo czasu.

Hex
ranks
useravatar
16 Posty

Informacje forum

Statystyki:

Ilość wątków:
3124
Ilość sond:
40
Ilość postów:
27487
Średnia postów na godzinę:
2.7
Użytkownicy:

Zarejestrowani:
8718
Najnowszy:
kubi_sos
Zalogowani:
5
Goście:
109

Legenda Forum:

wątek
 Nowy
 Zamknięty
 Przyklejony
 Aktywny
 Nowy/Aktywny
 Nowy/Zamknięty
 Nowy przyklejony
 Zamknięty/Aktywny
 Aktywny/Przyklejony
 Przyklejony / Zamknięty
 Przyklejony/Aktywny/Zamknięty

.

napisał DVS
Sep.09.10 11:11:35
napisał Silmarillion
Sep.08.10 21:30:28
napisał Postman
Sep.08.10 20:47:00
napisał deton24
Sep.08.10 20:17:37
napisał qwercik
Sep.08.10 20:00:31
napisał qwercik
Sep.08.10 19:57:16
napisał PrO elO zi0m
Sep.08.10 19:48:57
napisał Pallan
Sep.08.10 19:02:27
napisał Mymonpl
Sep.08.10 17:46:00
Najnowsze wiadomości: 12 minut temu
    tofikkkkk : Potrzebuje kilku śmiałków do dubbingu w MW2. Smile Oczywiście do singl'a. Potrzebni do udzielenia głosu (jak na razie): Price, Ghost. Za Soap'a ja już się zabrałem. Smile
    deton24 : hmm... ale 2
    deton24 : Everyday normal guy świetna nuta Smile
    Grzen1o : hehe znam to dobry koles, posluchajcie "everyday normal guy" albo "everyday normal crew" dobry nerd z niego piona ^^
    Mar89tum : Przy refrenie genialnie tańczy
    Mar89tum : hahah niezłe
    DVS : «link»
    laress : Jak ja gram to płacz, że cheatuje głównie pojawia się, gdy gram spas/ranger lub mp5k.
    Mar89tum : T to jest najlepsze. Biega taka pipa z tubą , wali po sufitach , ja typa sprzątam serią i jestem cheaterem haha. Właśnie teraz niedawno niemiecki klan |ADS| został przez nas zniszczony kilkakrotnie. nawalali z tych tub i G18 ,ale widac ze lamusy. Nie dawali sobie rady to kazdy sie łapie za te dwie cholerne bronie Omg. ale płaczu było i wyzywania z ich strony hahah .
    DVS : Nie znudziło już się wam tak narzekać? No ile można xD
    Grzen1o : a najsmieszniejsze jest to ze jak koles z 2 tub niepotrafi cie zabic i ginie lub chcac raszowac z g18 ginie to zaraz wyzywa od czita ^^
    Grzen1o : kiedy widze g18 i tube na 90% pod oniec meczu okazuje sieze to niemiec lub rusek ;/
    Postman : Cermer - już są aktywowane. nie powinieneś widzieć ani jednej reklamy itp. na stronie i forum. wkrótce też vipowską ikonkę dostaniesz
    DVS : Ja tak nie uważajut. Co nie Günter? Ouu ja ja!
    Mar89tum : tez uważacie ze ruski i niemcy to najgorsze nooby w MW2?
Zobacz archiwum

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać wiadomości