Mam pytanie odnośnie starszych gier a Visty otóż mam tą jakże wspaniałą Viste i stare gry które kupiłem lub dostałem kiedy miałem stary komp z poczciwym XP-ekiem więc mam z nimi problemy w niektórych przypadkach są problemy z grafiką i z dźwiękiem,jeszcze w innych w trakcie grania gra sama się wyłącza z komunikatem "program przestał działać" a niektóre gry wogule nie chcą wejść i pisze że "program nie obsługuje twojego systemu operacyjnego" i czy jest jakiś program czy jakiś sposób by temu zaradzić, ale nie wysakujcie mi z tekstami typu "kup xp-eka lub 7".Z góry THX.
Wydaje mi się, że w Viście jest tryb zgodności ;> PPM na ikonce i Właściwości. Spróbuj odpalić w trybie zgodności z XP.
Ale z drugiej strony, wywalenie Visty jest najlepszym rozwiązaniem. Vista jest tylko testem jądra dla 7 :> Coś jak Millenium było ;>
Wez posciagaj sobie z torrentow na emulatorze, znajdziesz wszystko to co masz i o wiele wiecej
Fire,
Is the outcome of hypocrisy,
Darkest potency,
In the exit of humanity,
Color our world Blackened
BLACKENED!
<Image link>
Hail METAL MILITIA!
<Image link>
Ja spamer?! Ja mam tylko 666(+) postów! Tryumf nad materią.
Zależy jeszcze gdzie kupił tą viste, bo w większości sklepów jest możliwość zamiany visty na 7 z dopłatą... A Co do starych gier to ja się nie spotkałem z takimi które na 7 mi nie działają... Ale jak nie możesz zamienić tej visty to Poszukaj Virtual PC + XP Mode z Tego co się orientuje było to głównie pod 7 robione ale pod vistą też działa.
A wygląda to tak
http://www.youtube.com/watch?v=eNFczLYBtrA
Ale jak zainstaluje ten "XP mode" na viście to dalej vista będzie bo nie chce niczego zknocić stary mi mówił że niektóre programy i gry mogą np. na xp już nie działać bo nie ma odpowiedniej technologi i że ja mam na kompie 4gb pamięci a xp tylko 3gb obsługuje więc non sens a w stare gierki se pograłem zacznij grać w nowe.
bioshock napisał:
że ja mam na kompie 4gb pamięci a xp tylko 3gb obsługuje więc non sens a w stare gierki se pograłem zacznij grać w nowe
Co ty za przeproszeniem odwalasz.... Twoja Vista też obsługuję 3 GB pamięci. To że wykrywa 4 nie oznacza że ją wykorzystuje. Tu chodzi o wersję 32 lub 64 Bitową. Wersja 32 bitowa obsłuży do 3,2 GB pamięci ram (w przybliżeniu), a 64 bitowa wersja potrafi powyżej tego. Xp także może osbłużyć powyżej 3 GB pamięci ale tylko wersja 64 bitowa. W stare gry też idzie grać na viście (chociaż i tak 7even jest o wiele lepsza). Ja np gram w Duke Nukem`a poprzez emulator eDUKE 32. Jest to gra z roku 1996 i działa mi na lapku na którym mam viste.
Tak propo z jakimi grami masz problem? Co ?
EDIT: Propo tego XP mode to jest po prostu maszyna wirtualna. Bioshock jeżeli się zdecydujesz na instalację tego i będziesz miał problemy pisz do mnie. Pomogę Ci. Ciekawostka jest taka że dzięki maszynie wirtualnej można uruchomić windows xp na siódemce i vice versa
a nawet linux`a jak ktoś się uprze.
Legenda Forum:
.
Zbudowane dzięki Agora © Copyright 2007 - 2010 jVitals! Wszystkie prawa zastrzeżone.
Oczywiście do singl'a. Potrzebni do udzielenia głosu (jak na razie): Price, Ghost. Za Soap'a ja już się zabrałem.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać wiadomości
, wiek: 18