agardVoiceSpeak.org - Profesjonalne serwery TeamSpeak oraz Ventrilo
Nie chcesz oglądać reklam? Zarejestruj / zaloguj się

Stare gry a Windows Vista

Stare gry a Windows Vista

Mam pytanie odnośnie starszych gier a Visty otóż mam tą jakże wspaniałą Viste i stare gry które kupiłem lub dostałem kiedy miałem stary komp z poczciwym XP-ekiem więc mam z nimi problemy w niektórych przypadkach są problemy z grafiką i z dźwiękiem,jeszcze w innych w trakcie grania gra sama się wyłącza z komunikatem "program przestał działać" a niektóre gry wogule nie chcą wejść i pisze że "program nie obsługuje twojego systemu operacyjnego" i czy jest jakiś program czy jakiś sposób by temu zaradzić, ale nie wysakujcie mi z tekstami typu "kup xp-eka lub 7".Z góry THX.

bioshock
Generał brygady
ranks
useravatar
679 Posty
Informacja o użytkowniku w postach
Administrator wyłączył możliwość pisania dla niezarejestrowanych

Re: Stare gry a Windows Vista

bioshock napisał:

ale nie wysakujcie mi z tekstami typu "kup xp-eka lub 7".Z góry THX.

Wywal Viste wink A tak na serio jak stere są te gry?  Ja odpaliłem MDK2 które było na Win95 ale mam Xp wink

Malsuer
Sierżant
ranks
useravatar
108 Posty

Wydaje mi się, że w Viście jest tryb zgodności ;> PPM na ikonce i Właściwości. Spróbuj odpalić w trybie zgodności z XP.

Ale z drugiej strony, wywalenie Visty jest najlepszym rozwiązaniem. Vista jest tylko testem jądra dla 7 :> Coś jak Millenium było ;>

qwercik
TWÓJ PAN I WŁADCA!
Moderator
ranks
useravatar
693 Posty

Nic nie dało dalej to samo ustawienie tej zgodności a wywalenie visty nie wchodzi w grę mój stary kupił ją za 300 zł i się w życiu nie zgodzi chyba że na 7.

bioshock
Generał brygady
ranks
useravatar
679 Posty

Wez posciagaj sobie z torrentow na emulatorze, znajdziesz wszystko to co masz i o wiele wiecej

Fire,
Is the outcome of hypocrisy,
Darkest potency,
In the exit of humanity,
Color our world Blackened

BLACKENED!

<Image link>

Hail METAL MILITIA!

<Image link>

Ja spamer?! Ja mam tylko 666(+) postów! Tryumf nad materią.

Orzeł
S&M
Generał dywizji
ranks
useravatar
781 Posty

Zależy jeszcze gdzie kupił tą viste, bo w większości sklepów jest możliwość zamiany visty na 7 z dopłatą... A Co do starych gier to ja się nie spotkałem z takimi które na 7 mi nie działają... Ale jak nie możesz zamienić tej visty to Poszukaj Virtual PC + XP Mode z Tego co się orientuje było to głównie pod 7 robione ale pod vistą też działa.
A wygląda to tak wink http://www.youtube.com/watch?v=eNFczLYBtrA

tofikkkkk
Sierżant
ranks
useravatar
Aktualnie zalogowani
121 Posty

Ale jak zainstaluje ten "XP mode" na viście to dalej vista będzie bo nie chce niczego zknocić stary mi mówił że niektóre programy i gry mogą np. na xp już nie działać bo nie ma odpowiedniej technologi i że ja mam na kompie 4gb pamięci a xp tylko 3gb obsługuje więc non sens a w stare gierki se pograłem zacznij grać w nowe.

bioshock
Generał brygady
ranks
useravatar
679 Posty

bioshock napisał:

że ja mam na kompie 4gb pamięci a xp tylko 3gb obsługuje więc non sens a w stare gierki se pograłem zacznij grać w nowe

Co ty za przeproszeniem odwalasz.... Twoja Vista też obsługuję 3 GB pamięci. To że wykrywa 4 nie oznacza że ją wykorzystuje. Tu chodzi o wersję 32 lub 64 Bitową. Wersja 32 bitowa obsłuży do 3,2 GB pamięci ram (w przybliżeniu), a 64 bitowa wersja potrafi powyżej tego. Xp także może osbłużyć powyżej 3 GB pamięci ale tylko wersja 64 bitowa. W stare gry też idzie grać na viście (chociaż i tak 7even jest o wiele lepsza). Ja np gram w Duke Nukem`a poprzez emulator eDUKE 32. Jest to gra z roku 1996 i działa mi na lapku na którym mam viste.

Tak propo z jakimi grami masz problem? Co ?

EDIT: Propo tego XP mode to jest po prostu maszyna wirtualna. Bioshock jeżeli się zdecydujesz na instalację tego i będziesz miał problemy pisz do mnie. Pomogę Ci. Ciekawostka jest taka że dzięki maszynie wirtualnej można uruchomić windows xp na siódemce i vice versa big_smile a nawet linux`a jak ktoś się uprze.

Hojo
Sierżant
ranks
useravatar
102 Posty

Informacje forum

Statystyki:

Ilość wątków:
3124
Ilość sond:
40
Ilość postów:
27487
Średnia postów na godzinę:
2.8
Użytkownicy:

Zarejestrowani:
8718
Najnowszy:
kubi_sos
Zalogowani:
5
Goście:
101

Legenda Forum:

wątek
 Nowy
 Zamknięty
 Przyklejony
 Aktywny
 Nowy/Aktywny
 Nowy/Zamknięty
 Nowy przyklejony
 Zamknięty/Aktywny
 Aktywny/Przyklejony
 Przyklejony / Zamknięty
 Przyklejony/Aktywny/Zamknięty

.

napisał DVS
Sep.09.10 11:11:35
napisał Silmarillion
Sep.08.10 21:30:28
napisał Postman
Sep.08.10 20:47:00
napisał deton24
Sep.08.10 20:17:37
napisał qwercik
Sep.08.10 20:00:31
napisał qwercik
Sep.08.10 19:57:16
napisał PrO elO zi0m
Sep.08.10 19:48:57
napisał Pallan
Sep.08.10 19:02:27
napisał Mymonpl
Sep.08.10 17:46:00
Najnowsze wiadomości: 3 minut temu
    tofikkkkk : Potrzebuje kilku śmiałków do dubbingu w MW2. Smile Oczywiście do singl'a. Potrzebni do udzielenia głosu (jak na razie): Price, Ghost. Za Soap'a ja już się zabrałem. Smile
    deton24 : hmm... ale 2
    deton24 : Everyday normal guy świetna nuta Smile
    Grzen1o : hehe znam to dobry koles, posluchajcie "everyday normal guy" albo "everyday normal crew" dobry nerd z niego piona ^^
    Mar89tum : Przy refrenie genialnie tańczy
    Mar89tum : hahah niezłe
    DVS : «link»
    laress : Jak ja gram to płacz, że cheatuje głównie pojawia się, gdy gram spas/ranger lub mp5k.
    Mar89tum : T to jest najlepsze. Biega taka pipa z tubą , wali po sufitach , ja typa sprzątam serią i jestem cheaterem haha. Właśnie teraz niedawno niemiecki klan |ADS| został przez nas zniszczony kilkakrotnie. nawalali z tych tub i G18 ,ale widac ze lamusy. Nie dawali sobie rady to kazdy sie łapie za te dwie cholerne bronie Omg. ale płaczu było i wyzywania z ich strony hahah .
    DVS : Nie znudziło już się wam tak narzekać? No ile można xD
    Grzen1o : a najsmieszniejsze jest to ze jak koles z 2 tub niepotrafi cie zabic i ginie lub chcac raszowac z g18 ginie to zaraz wyzywa od czita ^^
    Grzen1o : kiedy widze g18 i tube na 90% pod oniec meczu okazuje sieze to niemiec lub rusek ;/
    Postman : Cermer - już są aktywowane. nie powinieneś widzieć ani jednej reklamy itp. na stronie i forum. wkrótce też vipowską ikonkę dostaniesz
    DVS : Ja tak nie uważajut. Co nie Günter? Ouu ja ja!
    Mar89tum : tez uważacie ze ruski i niemcy to najgorsze nooby w MW2?
Zobacz archiwum

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać wiadomości