Witam. Zauważyłem, że sporo osób chciało by dźwięki z MW2, więc postanowiłem zrobić poradnik. Co prawda, nie trzeba tu za dużo robić, ale zawsze coś :P
Uwaga! Poradnik ten działa też do CoD4 [i w ogóle, do wszystkich CoD'ów]! Metoda jest ta sama!
No dobra, na początku otwórzcie folder z MW2.
|Domyślna lokalizacja - C:\Program Files\Steam\SteamApps\common\call of duty modern warfare 2|
Potem, wejdźcie w folder 'main'.
Zauważycie pliki w formacie '.iwd', i to właśnie w nich spakowane są dźwięki.
Jak je otworzyć?
Cofam Lvle w MW2!
Wymagania: Muszę być hostem.
XFire: Etheross
Przyklejone :)
Witam wszystkich.
Moje pytanie to:
Czy jest możliwe by wyłączyć te irytującą muzyke którą ciągle słyszę przed i po każdej grze w MP.
Nie słyszę dobrze kolegów jak rozmawiam a muszę być cicho bo gram po nocach a żona śpi.
Muzyka ta znajduje się w: Steam\SteamApps\common\call of duty modern warfare 2\main\ iw_20
MP3 o nazwie: hz_t_oilrig_themestealth_v1
Dodam że jak usunąłem ten kawałek MP3 to nie było irytującej muzyki w menu ale też nie mogłem się połaczyć z żadnym serwerem bo jakiś błąd mi pokazywało z plikiem ,,iw_20,,
Jak podmieniłem na inny dzwięk o tej samej nawie też pokazywało mi ten sam błąd.
Co zrobić?, czy ktoś zna odpowiedz?, lub jakieś pomysły?.
Dziękuje
2 pytania:
czy wiesz moze co zrobic z niechcianymi plikami - wykasowac? zmienic nazwe?
gdzie znajduje sie irytujacy dzwiek z S&D ktory daje nam znac o koncu czasu ( wtedy to juz kompletnie nic nie slychac )
pozdrawiam
Xeon W3520 @3.8 1.2v & Noctua U12P SE2 / Asus P6T Deluxe V2 / Team Xtreem PC3 1500 DDR3 1866MHz CL9 3x2GB / 2xGigabyte HD4850 1GB GFXChilla CF / LG W2353V / X-Fi Xtreme Music / Samsung 500GB F1R & Seagate 250+120GB & Samsung Story Station 1TB / Antec TP 750W Blue / NZXT Tempest Crafted / Logitech G9x & Razer Arctosa & SteelSeries S&S / Logitech X-230 & Sennheiser 212Pro
Wykasowanie tego pliku nic nie da, przy samym końcu ładowania wyskakuje błąd.
Ale dzięki za podsunięcie pomysłu ze zmianą nazwy.
Wystarczyło że zmieniłem jedną literkę i problem rozwiązany.
Nie ma muzyki ani błedów.
hz_t_oilrig_themestealth_v1 wcześniej
hz_t_oilrig_yhemestealth_v1 po zmnianie
Dziękuje za pomoc.
<wykasowane>
Kolega wyżej mnie uprzedził ^^
@Edit
Pytanie 1:
Musisz przywrócić stary plik, ale ze zmienioną nazwą.
Być może Steam sprawdza wielkość plików .iwd, więc jeśli podmieniłeś na jakiś o innym rozmiarze, to tu jest błąd. Wszystkie pliki .iwd są podzielone na równe partcje, prócz tych ostatnich.
Cofam Lvle w MW2!
Wymagania: Muszę być hostem.
XFire: Etheross
dodane na główną
utworzę później dział: Poradniki i tam to przerzucę. Etheros dostanie również rangę V.I.P, podobnie jak każdy, kto coś utworzy samodzielnie dla reszty :)
W przypadku wywalenia muzyki od singla błąd nie występuje, za to w przypadku multi gdzie sprawdzana jest integralność plików, co miało już miejsce w CoD4, ale na większą skalę (owocem jest texture hack w MW2) jest co jest. Ale zaimponowaliście mi z tą zmianą nazwy :)
Nick w grze: Dominex
CoD2/4/6-AlterIwNet
Poszukuje ludzi do gry w CoD4 na Killhouse/Shipment lub CoD2 na Gob_aim przez hamachi, pisać na PW lub
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
najlepiej byloby zrobic liste "niepotrzebnych" plikow. wiem, ze sporo roboty ale da sie zrobic.
Xeon W3520 @3.8 1.2v & Noctua U12P SE2 / Asus P6T Deluxe V2 / Team Xtreem PC3 1500 DDR3 1866MHz CL9 3x2GB / 2xGigabyte HD4850 1GB GFXChilla CF / LG W2353V / X-Fi Xtreme Music / Samsung 500GB F1R & Seagate 250+120GB & Samsung Story Station 1TB / Antec TP 750W Blue / NZXT Tempest Crafted / Logitech G9x & Razer Arctosa & SteelSeries S&S / Logitech X-230 & Sennheiser 212Pro
Dobry tutorial. :)
Dzięki niemu słychać lepiej kroki w tle gdy wyłączymy kilka dzwięków.
np: [ mini lista Hoshi
]
iw_12 -> zmiana nazw wszystkich plików powoduje brak dźwięków szumu rzeki czy deszczu.
iw_13 -> folder ambient eliminuje odgłosy strzałów w tle które występują np na mapie Invasion.
iw_15 -> amb_emitters / [wszystkie pliki] znikają nam odgłosy np dzięcioła. ;]
/ folder animal to jakieś ptaki
iw_20 -> po zmianie tego pliku "hz_mp_time_out_losing_4.mp3" nie słyszymy denerwującej muzyki w grze S&D (Znajdź i zniszcz) gdy została 1 minuta do końca.
iw_21 -> folder weapon (granade) pozbywamy się efektu pisku po flashu.
Mam nadzieję że komuś pomogłem. :)
EDIT: iw_20 diffren on the server czy coś takiego dziś wywaliło, zabezpieczenie steam albo coś. 
Sorry że post pod postem ale to po to by było widać, radze nic nie ZMIENIAĆ, będzie wywalało z gry.
Właśnie wyszedł jakiś patch, steam go pobrał i lipa.
Błąd pliku, musiałem znowu wrzucić stary plik z tą irytującą muzyką miedzy planszami w MP kiedy serwer szuka nopwego hosta przy łączeniu itd..
Jak dla mnie jest to poważny powód by nie grać w tę grę.
Nie nawidzę słuchać musyki podczas gry.
Jak mam ochotę na muzyke to sobie swoją włącze.
Chyba poczekam sobie na Battlefield Bad Company 2
Forum legend:
.