Nie mogę zmienić detali na większe

O wszystkim co dotyczy Call of Duty: Black Ops 3. Plotki, domysły...

Moderator: Global Moderator

sosa
Szeregowy
Szeregowy
Posty: 3
Rejestracja: sobota, 19 grudnia 2015, 15:25

Nie mogę zmienić detali na większe

Postautor: sosa sobota, 19 grudnia 2015, 15:29

Witam
Otóż mam problem . Jakiś czas temu grałem normalnie w najnowszego coda na praktycznie najwyższych detalach bez żadnych przycięć , spadków fps na 60 fps w full hd , zrobiłem format systemu i ściągnąłem po jakimś czasie znowu naszego nowego bo3 i tym razem nie wiem co się dzieje ale nie mogę ustawić wysokich detali , np w zakładce jakość tekstur mam do wyboru tylko niskie i średnie a wcześniej było niskie średnie wysokie i extra i grałem bez problemu na wysokich . W niektórych opcjach jest to samo miałem do wyboru większe detale a nie ma ich do wyboru . Sterowniki wszystko najnowsze , nie jestem laikiem w tych sprawach . Mój sprzęt to
procesor : I5 4460 p , 8 gb ram , karta graficzna geforce gtx 960 . Proszę o pomoc i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Martum
Komandor
Komandor
Posty: 3331
Rejestracja: sobota, 19 czerwca 2010, 21:26

Re: Nie mogę zmienić detali na większe

Postautor: Martum sobota, 19 grudnia 2015, 18:22

Usuń plik config z folderu z grą,a następnie wykonaj weryfikację plików gry na steamie.
sosa
Szeregowy
Szeregowy
Posty: 3
Rejestracja: sobota, 19 grudnia 2015, 15:25

Re: Nie mogę zmienić detali na większe

Postautor: sosa sobota, 19 grudnia 2015, 22:58

Dalej to samo
Awatar użytkownika
krzysq
Newsman
Newsman
Posty: 1621
Rejestracja: środa, 21 listopada 2012, 16:24
Lokalizacja: Wrocław

Re: Nie mogę zmienić detali na większe

Postautor: krzysq niedziela, 20 grudnia 2015, 11:09

Użyj Geforce Experience i w zakładce gry włącz optymalizację - koledze pomogło przy takiej historii.
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
Augustyn z Hippony


Obrazek

Pomogłem? Podziękuj klikając "piwo" i oceniając posta :)

| CPU i5-4690K | COOLER Cooler Master Seidon 120XL | GPU Asus GeForce GTX 1070 ROG 8GB | RAM Geil Evo Veloce DDR3 4x4GB 2133MHz CL10 | HDD Samsung 1TB | MOBO Gigabyte Z97 Gaming 7 | MONITOR Dell S2716DG | SOUND Integrated | AUDIO Logiteh G933 Artemis Spectrum |Keyboard Logitech G910 | Mouse Logitech G502 | CASE Zalman Z9 Black | PSU OCZ ZS 650W Blue | SYS Win 10 Pro x64 |
sosa
Szeregowy
Szeregowy
Posty: 3
Rejestracja: sobota, 19 grudnia 2015, 15:25

Re: Nie mogę zmienić detali na większe

Postautor: sosa niedziela, 20 grudnia 2015, 16:05

dalej to samo vol.2
DaftPacyf
Szeregowy Pierwszej Klasy
Szeregowy Pierwszej Klasy
Posty: 39
Rejestracja: piątek, 19 grudnia 2014, 19:05

Re: Nie mogę zmienić detali na większe

Postautor: DaftPacyf środa, 23 grudnia 2015, 13:34

Mam ten sam problem. Przed aktualizacją grałem na wysokich ustawieniach w 60fps, a teraz moge maxymalnie ustawić na średnie, przy spotkaniach z wrogiem fpsy spadają do nawet 20 i myszka znów pływa. Po optymalizacji przez program GeForce experience detale były rzeczywiście ładniejsze, ale miałem 10fps już w menu głównym.
Awatar użytkownika
arekbis
Sierżant
Sierżant
Posty: 168
Rejestracja: wtorek, 5 listopada 2013, 20:43

Re: Nie mogę zmienić detali na większe

Postautor: arekbis środa, 6 lipca 2016, 15:38

.
Awatar użytkownika
Agent_Halstein
Moderator
Moderator
Posty: 1512
Rejestracja: środa, 7 września 2011, 20:25
Lokalizacja: Łódź

Re: Nie mogę zmienić detali na większe

Postautor: Agent_Halstein czwartek, 7 lipca 2016, 07:50

Co to ma być za odpowiedź ??
Awatar użytkownika
arekbis
Sierżant
Sierżant
Posty: 168
Rejestracja: wtorek, 5 listopada 2013, 20:43

Re: Nie mogę zmienić detali na większe

Postautor: arekbis czwartek, 7 lipca 2016, 12:34

Agent_Halstein pisze:Co to ma być za odpowiedź ??


Pisałem tutaj o moim problemie z grą ale nie doczekałem się pomocy więc postanowiłem założyć nowy wątek. Niestety na forum brakuje opcji usunięcia postu.
Awatar użytkownika
Jigovsky
Administrator
Administrator
Posty: 3053
Rejestracja: środa, 13 maja 2009, 20:24
Lokalizacja: Łódź
Kontaktowanie:

Re: Nie mogę zmienić detali na większe

Postautor: Jigovsky niedziela, 10 lipca 2016, 22:38

A nie wyszedł czasem jakiś patch i treyarch zablokowało dane opcje dla sprzętu, który mógłby nie pociągnąć?

Edit:
2 minuty google i coś tam znalazłem (więc każdy mógł to znaleźć), z tym że jest to ze stycznia 2016 - opcje HIGH oraz EXTRA nie są dostępne dla kart z 2GB VRAMU po zmianach treyarch, mimo, że są karty, które pociągną wersje HIGH z 2GB VRAMU.

Jak przywrócić możliwość pełnego wyboru:

Znajdź plik konfiguracyjny Call of Duty: Black Ops 3. Najczęściej jest to config.ini w folderze Steam, Steam\steamapps\common\Call of Duty Black Ops III\players

Otwórz config.ini notatnikiem, lub jakimkolwiek edytorem tekstu

Wyszukaj opcje "RestrictGraphicsOptions = "1" ". Zmień 1 na 0. Po zmienie powinno wyglądać to tak: RestrictGraphicsOptions = "0".

Zapisz plik i zamknij.

Ewentualnie steamapps\blops3\players\config.ini, zmienić TextureQuality = "1" // w zależności jaką cyfrę wstawicie taką ustawicie jakość:
0 = EXTRA
1 = HIGH
2 = MEDIUM
3 = LOW
Po zmianie zapisać plik i zamknąć.
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Call of Duty: Black Ops 3 - Dyskusja ogólna”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika