UWAGA ! Przez kilka dni nie działał nasz serwer pocztowy, przez co wszelka korespondencja do nas nie dotarła. Przepraszamy i prosimy ponownie wysłąć maile.

Jak zmienić język gry z ANG na PL ?

Masz problem z MW3? Opisz go dokładnie a postaramy się pomóc!

Moderator: Global Moderator

adam2018
Specjalista
Specjalista
Posty: 56
Rejestracja: wtorek, 6 grudnia 2011, 14:28

Jak zmienić język gry z ANG na PL ?

Postautor: adam2018 niedziela, 18 grudnia 2011, 14:03

Siema zakupiłem sobie klucz polsko/angielski i nie mogę zmienić języka na polski tylko jest angielski. Prubowałem przed instalacją zmienić język i po instalacji też. Jak próbowałem go zmienić przed instalacją dalej był angielski, a jak po instalacji i zmienieniem języka wyskakiwał mi błąd przed uruchomieniem gry jakiś localization.txt i usuwało folder zone :(
Pomocy wielkie Pomocy :(
Irek
Generał dywizji
Generał dywizji
Posty: 1362
Rejestracja: czwartek, 14 stycznia 2010, 07:10

Odp: Problem z językiem

Postautor: Irek niedziela, 18 grudnia 2011, 14:14

Może Zarejestruj się do laryngologa z tym językiem ?
:lol:
Zmień temat , bo post zostanie usunięty.

EDIT:
Zrobiłem to za Ciebie.
;)
Awatar użytkownika
Pysiek
Generał dywizji
Generał dywizji
Posty: 1491
Rejestracja: piątek, 11 listopada 2011, 11:19
Lokalizacja: Warszawa

Odp: Jak zmienić język gry z ANG na PL ?

Postautor: Pysiek niedziela, 18 grudnia 2011, 15:33

1. Usuwało pliki językowe z main, folder zone, plik localization.txt.
2. Próbowałem.
3. Jeżeli nie chcesz aby wyskakiwał ten błąd skopiuj i wklej do innej lokalizacji pliki z punktu pierwszego, i potem je wklejaj.
4. Aby zmienić język, wejdź we właściwości gry, i zmień język, po czym, ściągnij od nowa 5/6gB.
[align=center]Obrazek
Spoiler:
[/align]
Irek
Generał dywizji
Generał dywizji
Posty: 1362
Rejestracja: czwartek, 14 stycznia 2010, 07:10

Odp: Jak zmienić język gry z ANG na PL ?

Postautor: Irek niedziela, 18 grudnia 2011, 15:58

Pysiek - wszystko w porządku u Ciebie ?
To znaczy -dobrze się Czujesz ?
Vladimir
Major
Major
Posty: 743
Rejestracja: wtorek, 24 listopada 2009, 13:23

Odp: Problem z językiem

Postautor: Vladimir niedziela, 18 grudnia 2011, 16:25

[quote=""Ireminator" post=83400"]Może Zarejestruj się do laryngologa z tym językiem ?
:lol:
Zmień temat , bo post zostanie usunięty.

EDIT:
Zrobiłem to za Ciebie.
;)
[/quote]

O ile się orientuję, to laryngolog nie zajmuje się błędami językowymi tylko problemami ze słuchem i "osprzętem" głowy.

Błędami nie, ale słowo język ma też inne znaczenie.
Język jako część ciała. Jak zacznie dziwnie wyglądać , to właśnie laryngolog się nim zajmuje.
Pozdrawiam.


Błąd językowy - pojęcie z zakresu językoznawstwa normatywnego oznaczające odstępstwo od skodyfikowanej normy językowej.
Kodyfikacja normy obejmuje istnienie gramatyki normatywnej, ortografii (zasad pisowni) i ortofonii (zasad wymowy starannej). O błędności czy poprawności danej formy można mówić tylko z punktu widzenia jakiejś normy.


Wikipedia.pl
akira5
Szeregowy
Szeregowy
Posty: 3
Rejestracja: niedziela, 18 grudnia 2011, 16:14

Spolszczenie do oryginalnej wersji Steam?[POŁĄCZ.]

Postautor: akira5 niedziela, 18 grudnia 2011, 16:26

Witajcie :)

Zakupiłem Modern Warfare 3 w wersji europejskiej na Steam (brak PL). Czy jest możliwość spolszczenia gry? Przeglądając internet natknąłem się na polonizacje która zajmuje 5 GB i trzeba podmienić pliki żeby śmigało nawet na oryginalnej wersji. Czy to prawda? Sprawdzał ktoś? Z góry bardzo dziękuje za pomoc :)

Dodaje dowód, że nie mam wyboru języka PL i nie piracę:
Obrazek


Połączone
Irek
Awatar użytkownika
Pysiek
Generał dywizji
Generał dywizji
Posty: 1491
Rejestracja: piątek, 11 listopada 2011, 11:19
Lokalizacja: Warszawa

Odp: Spolszczenie do oryginalnej wersji Steam?

Postautor: Pysiek niedziela, 18 grudnia 2011, 16:58

Jeżeli waży 5/6gB to prawdziwe, ściągaj, podmieniaj, backup tego co ściągnąłeś i plików językowych i grasz.
[align=center]Obrazek


Spoiler:



[/align]
akira5
Szeregowy
Szeregowy
Posty: 3
Rejestracja: niedziela, 18 grudnia 2011, 16:14

Odp: Spolszczenie do oryginalnej wersji Steam?

Postautor: akira5 niedziela, 18 grudnia 2011, 17:08

Sadze, ze trochę rozumiesz temat i być może sam spolszczałeś grę :) Jeśli chodzi o backup to jakie pliki, foldery? Nie chce czegoś popsuć i do nowa ściągać te 12 GB na Steam :)
Awatar użytkownika
Pysiek
Generał dywizji
Generał dywizji
Posty: 1491
Rejestracja: piątek, 11 listopada 2011, 11:19
Lokalizacja: Warszawa

Odp: Spolszczenie do oryginalnej wersji Steam?

Postautor: Pysiek niedziela, 18 grudnia 2011, 17:11

No podmieniać będziesz prawdopodobnie tylko pliki językowe więc, zbackupuj sobie w razie czego, \'zone\', pliki językowe z \'main\' i \'localization.txt\'.
Jeżeli wszystko bajerancko będzie chodzić, już po podmienieniu, to zbackupuj te pliki które ściągnąłeś, bo czasami się usuwają \'zone\', pliki językowe z \'main\' i \'localization.txt\'.
[align=center]Obrazek


Spoiler:



[/align]
akira5
Szeregowy
Szeregowy
Posty: 3
Rejestracja: niedziela, 18 grudnia 2011, 16:14

Odp: Spolszczenie do oryginalnej wersji Steam?

Postautor: akira5 niedziela, 18 grudnia 2011, 17:13

A Steam nie zablokuje konta przez takie podmienianie plików?

Rożne są podpowiedzi jak użyć spolszczenia.

Np:

Zmień nazwę folderu \\Call of Duty - Modern Warfare 3\\zone\\english\\ na polish (dzięki temu pobierasz 1200MB mniej), po czym skopiuj spolszczenie do głównego katalogu z grą. Testowane na moim uploadzie + crack od Reloaded. Kolejność: gra, crack, spolszczenie.


Też kupiłem wersje angielską.Nie ma language.txt.W katalogu głównym gry jest plik localisation.txt i tam zmień z english na polish.
Spolszczenie działa na 100%.


Spolszczenie działa na 100%. Przetestowałem osobiście. Nie trzeba zmieniać żadnych nazw katalogów. Wystarczy wrzucić pliki spolszczenia do folderów gry, o takich samych nazwach. Do katalogu main wrzucamy wszystkie pliki (z main spolszczenia z rozszerzeniem *.iwd). Cały katalog polish z folderu zone spolszczenia wrzucamy do zone gry. Modyfikujemy pliki localization.txt i language.txt z english na polish. I działa.
Awatar użytkownika
FOXi
Major
Major
Posty: 651
Rejestracja: środa, 26 maja 2010, 15:46
Lokalizacja: Wa-wa

Odp: Problem z językiem

Postautor: FOXi niedziela, 18 grudnia 2011, 17:48

Vladimir wie najlepiej, tumbs up! [img width=150]http://www.cwu.edu/~ccc/images/thumbs_up.jpg[/img]
CPU: Intel Core i5 2500k 3,3GHz
Motherboard: ASRock p67 PRO3
Memory: 8GB
Graphic Card: HIS Radeon HD6870
HDD: Samsung 512gb
AC: OCZ 500W SxS2
Monitor: LG 22"
Headset: Steelseries Siberia v2
Mouse: R.A.T 5 Cyborg
Internet: 10mb/s

KABOOM?!
Awatar użytkownika
FOXi
Major
Major
Posty: 651
Rejestracja: środa, 26 maja 2010, 15:46
Lokalizacja: Wa-wa

Odp: Spolszczenie do oryginalnej wersji Steam?

Postautor: FOXi niedziela, 18 grudnia 2011, 17:51

Steam Cie nie zbanuje za takie spolszczenie.
Banuje za bawienie się w confingach czyli przestawianie ich a nie za wklejanie orginalnych pliczków :)
CPU: Intel Core i5 2500k 3,3GHz
Motherboard: ASRock p67 PRO3
Memory: 8GB
Graphic Card: HIS Radeon HD6870
HDD: Samsung 512gb
AC: OCZ 500W SxS2
Monitor: LG 22"
Headset: Steelseries Siberia v2
Mouse: R.A.T 5 Cyborg
Internet: 10mb/s

KABOOM?!
xStrikeR
Szeregowy
Szeregowy
Posty: 3
Rejestracja: niedziela, 18 grudnia 2011, 21:11

Odp: Spolszczenie do oryginalnej wersji Steam?

Postautor: xStrikeR niedziela, 18 grudnia 2011, 22:07

Dziwne,ja zakupiłem MW3 w edycji pudełkowej i było automatycznie po polsku.
Obrazek
Awatar użytkownika
Buzzy
Pułkownik
Pułkownik
Posty: 892
Rejestracja: czwartek, 25 marca 2010, 19:18

Odp: Spolszczenie do oryginalnej wersji Steam?

Postautor: Buzzy niedziela, 18 grudnia 2011, 22:10

Ale kolega akira5 kupił wersje pudełkową bez wersji Polskiej ;)
Pomogłem ? Kliknij \"dziękuje\"
Obrazek
xStrikeR
Szeregowy
Szeregowy
Posty: 3
Rejestracja: niedziela, 18 grudnia 2011, 21:11

Odp: Spolszczenie do oryginalnej wersji Steam?

Postautor: xStrikeR niedziela, 18 grudnia 2011, 22:13

[quote=""Buzzy" post=83476"]Ale kolega akira5 kupił wersje pudełkową bez wersji Polskiej ;)[/quote]

W takim razie chyba nie w polskim sklepie...
Obrazek

Wróć do „Call Of Duty: Modern Warfare 3 Problemy techniczne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika