UWAGA !

Ze względu na liczne problemy i narzekania graczy na polską lokalizację naszych serwerów Black Ops, zdecydowaliśmy się przenieść je za zachodnią granicę.

Jakość gry jest teraz dużo lepsza, ze względu na lepszy sprzęt i łącza. Zapraszamy pod nowe adresy IP (nazwy serwerów bez zmian)

ModernWar.pl Team Tactical :173.199.105.4:3344

ModernWar.pl HC MIX  :173.199.105.4:3324

Polecane \ Niepolecane filmy

Re: Polecane \ Niepolecane filmy

The Hurt Locker

Zacznę od tego iż są takie filmy które zmieniają moje spojrzenie na pewne sprawy.
Pulp Fiction,  American History X, oraz jeszcze kilka innych tytułów, Hurt Locker zalicza się do nich również.
Na początku chciałem napisać iż z tym filmem jest pewien paradoks, otóż film ten nie trafił do kin, od razu został wydany na DVD. Dlaczego zapytacie? Zapewne dlatego, że nakręciła go kobieta, oraz to, że ludzie myśleli, że to kolejny film o wojnie w Iraku.
Nawet nie wiedzą jak bardzo się mylili……
Gdy film otrzymał chyba 9 nominacji do Oskara i stał się najpoważniejszym konkurentem dla Avatara rozpoczął się ruch porównywalny z Jesienią Średniowiecza…
Jest to film o wojnie, jednak zupełnie inny od tego do czego przyzwyczaili nas reżyserzy.
Ostatnim dobrym filmem o wojnie był „Helikopter w Ogniu” z genialnymi zdjęciami naszego rodzimego fotografa.
Sam film o wojnie nie mówi za wiele.
Wiadomo tylko, że akcja toczy się w Bagdadzie, nawet czas nie jest dokładnie określony. Wiemy jedynie, ile dni pozostało grupie saperów do powrotu do domu: kiedy zaczyna się film, tylko 40, a może aż 40. Każdy może być ostatnim.
Film opowiada nam historię sierżanta Jamesa, prawdziwy kamikadze, jeżeli tak można nazwać sapera,  w jednostce. Jego niekonwencjonalne metody pokazują tylko jak wojna działą na ludzi, nie da się przed nią uciec, zapomnieć, człowiek potrzebuje coraz większej dawki adrenaliny, wojna uzależnia. Nie bez powodu motto filmu brzmi „WOJNA TO NARKOTYK”.
Sierżant James jest człowiekiem wypalonym, jest ofiarą wojny, a zarazem nie jest jak John Rambo który sam potrafi wygrać wojnę.
Sposób pokazania filmu jest genialny, scena gdy oddział zostaje zaatakowany przez snajperów jest epicka.
To nie jest film gdzie 1 strzałem zabija się kogoś 2 kilometry dalej……sceny gdy trafienie z Baretty w pełnym słońcu graniczy z cudem, nerwy…. Magazynek ubrudzony krwią kolegi… to zostaje w pamięci….
Ten film pokazuje bezsens wojny.
W U.S.A napisał ktoś że to najlepszy film o wojnie w Iraku, jak dla mnie to najlepszy/najlepiej nakręcony/pokazany/ film o wojnie ostatnich lat, wcześniej był wspomniany „Helikopter w Ogniu” ale to już temat na kolejną recenzję…

Polecam ten film wszystkim!

Grrrr,,,
Science Vessel
Moderator
450 Posty
Administrator wyłączył możliwość pisania dla niezarejestrowanych

Re: Polecane \ Niepolecane filmy

Matrix
Film ten zapewne każdy z was obejrzał więc nie ma po co go opisywać chociaż są też osoby które go nie obejrzały.I tu mój post kieruje do właśnie takich ludzi.
Jest to film który opowiada o Thomasie Andersonie człowieku który jest programistą w pewnym koncernie, a prywatnie jest genialnym hackerem, działającym pod nickiem Neo. Pewnego dnia kontaktuje się z nim tajemniczy Morfeusz, który obiecuje mu odkryć prawdę o rzeczywistości, w jakiej żyją. Prawdę o tzw. Matriksie, czyli prawdę o dwóch światach: prawdziwym i wygenerowanym, który ma tylko "udawać" rzeczywistość.
Mam nadzieję iż mój skromny opis zachęci do obejrzenia filmu (oraz całej trylogii).

Err0r
[E]rr()r
Szeregowy Pierwszej klasy
20 Posty
Administrator wyłączył możliwość pisania dla niezarejestrowanych

Informacje forum

Statystyki:

Ilość wątków:
4561
Ilość sond:
54
Ilość postów:
43712
Średnia postów na godzinę:
9.0
Użytkownicy:

Zarejestrowani:
11724
Najnowszy:
kamilooo1880
Zalogowani:
0
Goście:
342

Aktualnie zalogowani: 
Nikt nie jest zalogowany.

Legenda Forum:

wątek
 Nowy
 Zamknięty
 Przyklejony
 Aktywny
 Nowy/Aktywny
 Nowy/Zamknięty
 Nowy przyklejony
 Zamknięty/Aktywny
 Aktywny/Przyklejony
 Przyklejony / Zamknięty
 Przyklejony/Aktywny/Zamknięty
SEO by Artio

Logowanie

Not Available to Guests

Nasze serwery

Urodziny

Dziś urodziny obchodzi ludikbar Złóż mu życzenia!

#Orange będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

*PRET*Czarny będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

..::WI$NIA18::.. będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

.Rudy będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

.SCOTT. będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

7mariusz8 będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

AC-130 będzie obchodzić urodziny za 2 dni!