Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Czy istnieją jeszcze normalni gracze w MW2...

Czy istnieją jeszcze normalni gracze w MW2... 28/02/2010 17:02 #1

• Spat
  • Szeregowy
Witam, piszę ten wątek bo już mam dosyć oglądania jak dzieci grają w MW2. Wiem, że niewiele mogę zrobić ale trzeba zacząć działać... Już od pewnego czasu mnie to denerwuje, a dzisiaj już przerosło to wszelkie normy...

Sytuacja pierwsza
Gram na mapie Wasteland, wszystko ładnie pięknie... Biegnę okopami pod ziemię, rzucam najpierw granat oślepiający, wchodzę... I PACH! zastrzelił mnie koleś... Oglądam killcama i widzę, że typ stoi w kącie i nawet myszką nie rusza, tylko celuje w wejście... Jak wbiegłem od razu zaczął strzelać... Czyli kampienie - zmora...
Sytuacja druga
Gram na Karaczi i idę koło ścianki, nagle dostaję headshota. Oglądam killcama i co widzę? Koleś celownikiem cały czas podążał za mną i w końcu stuknął mi heada. Nic w tym dziwnego by nie było, ale on stał za ścianą i nie miał żadnego dodatku typu czujnik pulsu ani nic... W jaki sposób mnie zobaczył - WH? Zapewne...
Sytuacja trzecia
Gram dalej na Karaczi. Schowałem się za jakąś przeszkodą, koleś z g18 przebiegł, nie zauważył mnie, więc wyszedłem. Po chwili momentalnie się obrócił i dwoma strzałami położył mnie jeszcze z headshootem... Miał farta? Miał cheata? Podejrzewałbym to drugie, chyba, że taki pro, że z g18 akimbo trafia heada na ślepo...
Sytuacja czwarta
Po raz kolejny Wasteland. Biegnę sobie, wbiegam pod ziemię, jednocześnie wbiegł przeciwnik i z paru metrów zapierdzielił z granatnika...
Dobra, gram dalej, znowu tam wbiegam - ten znowu z granatnika sobie pod nogi, bo byłem koło niego. Oszacujcie sobie, ile musiał mieć lat - w sumie mógł być starszy ode mnie, ale po prostu jest noobem.

Chciałbym jakoś zmotywować tym do wspólnego zwalczania tego syfu. Nie mówię o obelgach, ale o jakimś utrudnianiu życia. Blokowanie miejsc do kampienia itd...
Po prostu powinniśmy coś zrobić jako jedni z niewielu graczy, którzy chcą pograć na poziomie...

Możecie tutaj też opisywać własne doświadczenia z noobami, camperami, cheaterami i wasze propozycje walczenia z nimi... itp.

Pozdrawiam,
Spat.

Czy istnieją jeszcze normalni gracze w MW2... 28/02/2010 17:18 #2

Niedojrzali gracze to zmora. Oto moja historia:
Gram sobie na Faveli, jako jeden z dwóch Polaków i na cheacie pisze do mnie że miał 3 prestiż ale skasował mu się steam i musi nabijać od nowa (tekst zajął bagatela 1/10 ekranu i była to najdłuższa wiadomość jaką widziałem), po meczu dodał mnie do znajomych, myślę sobie fajnie będzie kumpel do grania w drużynie, w tym samym czasie pisze do mnie inny znajomy z którym gram zawsze i zaprasza mnie do drużyny, podałem mu nick tego ziomka co stracił prestiż(niby), niestety nie umial dołączyć do gry więc powiedziałem mu trudno, a ten nagle wyjeżdza mi z propozycją podania nazwy strony z cheatami do MW2. Prawie spadłem z krzesła i po dojściu do siebie wyrzuciłem go ze znajomych. Przylepił się do mnie jak semtex do ściany i co chwile dodawał mnie do znajomych. Byłbym zapomniał miał 13 lat. Bez komentarza...

Czy istnieją jeszcze normalni gracze w MW2... 28/02/2010 17:22 #3

Graj na hc. Czasami jest bez taki przypadkow. Albo poprostu przezuc sie na mw1.

Czy istnieją jeszcze normalni gracze w MW2... 28/02/2010 17:30 #4

• Endriuu
  • Szeregowy
  • Punkty: 1
Gra jest od 18 lat i problem by był znacznie rozwiazany gdyby rodzice zwracali uwage co robi ich pociecha.Niestety zwalczyc sie tego jakos nie da :/ Camperzy mi nie przeszkadzaja,dostaje raz od takiego i odrazu ide takiego ubic Wyzwanie od nooba tez nic nie zdziała bo to taki typ człowieka ktory idzie na łatwizne bo inaczej nie potrafi jak np typki ktorzy wykorzystuja desant taktyczny aby ciachac sie nozem aby dojsc do atomowki,10 razy mu sie uda i moze "szczycić" sie emblematem,zastanawiam sie tylko przed kim,kogo taki oszukuje,gdy podczas gry widze ze ma emplemat puszczonych 10 atomowek a z wynikiem koncowym daleko mu do PRO.Rozumiem ,ze czasem mozna miec słabsze wyniki,ale gdy gram z takim 5 mapek i za nic nie moze sie wybic pomagajac sobie nawet tuba lub bunny hoppingiem z g18.
Mnie poprostu tacy "gracze" smieszą zamiast wzbudzac szacunek.

Czy istnieją jeszcze normalni gracze w MW2... 28/02/2010 18:13 #5

• qwercik
  • Moderator
  • Advocatus diaboli
  • Punkty: 32
Albert115 napisał:
Graj na hc. Czasami jest bez taki przypadkow. Albo poprostu przezuc sie na mw1.

Na HC jest większe prawdopodobieństwo wystąpienia czitera. Brak killkama = brak weryfikacji zgonu.
Choć z drugiej strony HC jest trudniejszy dla dzieci
MASZ FAJNE AKCJE Z CoD BLACK OPS? ODEZWIJ SIĘ NA PW PODAJĄC SWÓJ LOGIN STEAM!

MOJE FILMY Z BLACK OPSA! ŻYCZĘ MIŁEGO SEANSU!

Czy istnieją jeszcze normalni gracze w MW2... 28/02/2010 18:31 #6

• Spat
  • Szeregowy
HC to skrót od...?
Bo lekko się nie orientuję ;d

Czy istnieją jeszcze normalni gracze w MW2... 28/02/2010 18:32 #7

• SCARS
  • Specjalista
Nie jestem swietnym graczem ale to mnie nie zniechęca, za to kiedy orientuje sie ze gram z cheaterami odechciewa mi sie gry na wiele godzin. Na poczatku nie rozumiałem dlaczego wszyscy tak płaczą o dedykowane serwery - teraz juz rozumiem.
Generalnie nie przeszkadza mi bron czy ekwipunek jakiego uzywaja przeciwnicy - g18 akimbo, modele, granatniki ALE czasem to co sie dzieje na mapach jest ostro przegiete i nawet mnie juz to zaczyna draznic.
Campienie nie jest duzym problemem (dla mnie) bo w wiele miejsc da sie dojsc z roznych stron a camperzy lubia wracac na swoje spoty - pare razy po wyjeciu campera zostawialem claymore i chwile pozniej widzialem ze ten sam koles w niego wlazl wiec jest to jakies rozwiazanie. Pozatym preferuje snajperki i karabiny szturmowe wiec sam troche "campie" przy czym widze roznice miedzy swoim sposobem gry a tymi, ktorych zwykle nazywa sie camperami. Nie umiem biec przez mape super targetujac wszystko w oka mgnieniu - lubie poruszac sie odcinkami, przeladowac, rozejrzec sie...

Czesto gram z kumplem. Powiedzmy, ze mamy "inny styl" zarowno jesli chodzi o taktryke gry jak i zachowanie. Ja jestem "camperem" (wyjasnialem wyzej), on idzie na rush. Ja biegam z Intervention, wa2000-SD albo SCAR (ostatnio m16a1) - on z akimbo UMP albo FAMAS'em (ostatnio m16a1). Odnosnie zachowania - ja wychodze jak mi nie pasuje - on wdaje sie we flame i jedzie wyzwiskami (od noobow, camperow,. cheaterow itd). Co ciekawe to ja szukam innych gier i ostatnio coraz czesciej trafiam na takich samych graczy z jakich wlasnie zrezygnowalem a on MA EFEKTY O_o' cheaterzy i leszcze wielokrotnie wychodzili z gry po zflame-owaniu ich O_o'

Moim zdaniem z tzw 'noobami' kazdy troche ogarniety gracz da sobie rade ale cheaty zabijaja przyjkemnosc z tej gry. Wychodzenie traci sens skoro w nowym meczu znowu trafia sie kolejny - jak nie ten to inny. To czego zyczyl bym sobie najbardziej to gry "czystej" w 100% - moglbym zawsze byc ostatni w rankingu byle bym mial pewnosc ze pzregrywam z lepszymi graczami a nie z cheterami -_-'

BTW - odnosze wrazenie, ze na HC jest wiecej cheaterow.

Czy istnieją jeszcze normalni gracze w MW2... 28/02/2010 19:22 #8

Jeszcze się taki serwer nie zrodził, co by każdemu dogodził...

Czy istnieją jeszcze normalni gracze w MW2... 28/02/2010 21:08 #9

Spat napisał:
HC to skrót od...?
Bo lekko się nie orientuję ;d
Od hardcore a wracając do tematu to macie racje ale nieraz trafia się serwer taki który by pasował .

Czy istnieją jeszcze normalni gracze w MW2... 28/02/2010 21:15 #10

• LuziNLQ
  • Kapral
  • A lie is a lie...
A moim zdaniem jak ma się jakieś problemy z komfortem gry na danym serwerze to po prostu należy go opuścić i wyszukać inny. Gra ma służyć czerpaniu z niej przyjemności a nie ciągłemu użeraniu się z bandą nie dojrzałych psychicznie dzieciaków z kompleksami banana. Zwłaszcza że tacy gracze bardzo często okazują się hipokrytami, którzy wyzywając cię od gl n00b sami beztrosko biegają z granatnikiem i padlinożercą. Z takim czymś nie wygrasz niestety, bo takie pasożyty nigdy się niczego nie nauczą, a wciąż się rozmnażają. I jakby na to nie spojrzeć to wszystko są problemy całego Internetu, a nie tylko Modern Warfare 2 czy gier w ogóle.

Czy istnieją jeszcze normalni gracze w MW2... 28/02/2010 21:26 #11

• Kajetas
  • Szeregowy
Wh,aimbot co jakies czas to widze ... i to traci troche sens jak ktos pochwali sie kolega ze jest super bo ma staty 40 do 1 . Wtedy traci ciekawosc z gry . Co do tuby bo mogla by byc taka jak jest w AA3 ze musisz chwile sie pobawic z nia zeby trafic nie ma tak latwo ... Nie powiem gdyby byly servery prywatne jednak gracze by dbali o to zeby nie bylo chitow ani noobow ... Teraz wieksoszc osob gra dla stat a nie dla zadan , jest sztab ale nikt nie pobiegnie tylko kazdy bede kampic na TDM to zrozumiale ale nie na sztabach ... Nie powem wszytcy narzekali na modele akimbo ale G18 akimbo robie wieksza rozpierduche.

Czy istnieją jeszcze normalni gracze w MW2... 28/02/2010 22:33 #12

• Ceyes
  • Kapral
qwercik napisał:
Choć z drugiej strony HC jest trudniejszy dla dzieci big_smile

no i co ci z tego że masz te swoje 23 lat skoro reprezentujesz 10 latka ?!
dla dzieci ? widziałem twój filmik i wcale nie zauważyłem tam PRO możliwości w jednym temacie twierdzisz że g18 to szajs a zaraz potem robisz filmik jaki on jest świetny a wiesz co z tego wynika że jesteś na pokaz jeśli coś robią inni to i ty to robisz bo boisz się że zostaniesz potępiony .
I może przestał byś dyskryminować ludzi przez wiek ?!
Człowieku to jest internet !!! i nie licz się twój wiek możesz też być 5 latkiem a i tak będziesz pisać że masz 22 lata żonę i pięknie się wam żyje.
A HC proszę cię to jest już czysta zręcznościówka więc nie wyjeżdżaj mi z tekstem że to dla dzieci.
I skoro jesteś taki wielce dorosły to może idz napraw kran czy co tam ty robisz i odczep się raz na zawsze od wieku lat !!!

Czy istnieją jeszcze normalni gracze w MW2... 28/02/2010 22:48 #13

• Dorikin
  • Szeregowy Pierwszej Klasy
Ja tam ogólnie nie wyzywam od camperów (Sam campie z M21 ale góra parę strzałów na jednej miejscówce), nOObów, cheaterów itp. Ale na maxa wkurza mnie jak koleś z 10 prestiżem który został zabity kilka razy lata i wrzeszczy (W przenośni of course): NOOOOOB! CHEATER! a na pytanie dlaczego odpowiada: Bo grasz ... (W kropki wstawić broń której aktualnie używasz). Wnerwia mnie to na maxa i wtedy z reguły wychodzę z gry.
Mój tata mawiał: „Jeśli komuś nie podoba się, co robisz, pieprz to” - James Hetfield

Czy istnieją jeszcze normalni gracze w MW2... 01/03/2010 00:51 #14

• Kajetas
  • Szeregowy
Dla nich to powiniec miec tylko noz i najlepiej jeszcze niego nei zabijac wtedy nie bedesz " noob and chiter" bo ich nie zabilesc najlepsze jest noob spas albo ranger ale i tak najlepsze to jest noob knife wiec najlepiej to stac w miejsciu zeby dzieci mogly zabijac ... Nie powiem w 4 z tym sie nie spotykalem byla jakso ianczej nie bylo takigo kampienia , taki jest moje odczucie

Czy istnieją jeszcze normalni gracze w MW2... 01/03/2010 17:08 #15

• Dorikin
  • Szeregowy Pierwszej Klasy
Najlepiej to jakbym stał i się nie ruszał... Ale czekaj, czekaj... Wtedy byłbym Stand Noob?! Właśnie dlatego tacy ludzie mnie wpieniają, każdy kto ich zabiję jest nOObem i Cheaterem:P
Mój tata mawiał: „Jeśli komuś nie podoba się, co robisz, pieprz to” - James Hetfield
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik
Wygenerowano w 0.46 sekundy

ActionGames.pl

• Patch dla Crysis 2 na PC w przyszłym tygodniu
  • Nowy Hitman z podtytułem "Absolution"?
  • Nowe screen'y z Max Payne 3
  • Książę na nowym, jeszcze bardziej pokręconym zwiastunie
  • [WIDEO] Kariera Cole'a Phelps'a z L.A. Noire

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum

Więcej postów »

Najwięcej podziękowań

Najwięcej Podziękowań
Deagle 42
Grrrr 39
Martum 38