Witam wszystkich!
Na tym forum jestem nowy, ale na serii call of duty znam się dobrze.
W moim pierwszym temacie a zarazem poście chciałbym porównać multiplayer z BO z multiplayer-em z MW2.Chodzi mi głównie o wasze opinie, komentarze i porównania, ale i swoim też się pochwalę.
A oto moje porównanie:
Wyższość MW 2 nad BO
-W MW 2 jest wg. mnie dużo fajniejszych broni,niż w BO.Oraz to,że,gdy chcemy dokupić jakiś dodatek do broni musimy zrobić coś więcej niż wydać 1000-2000 punktów cod jak w BO.Wo gule cały ten system kupowania wyposażenia, Perków,czy samej broni nie spodobał mi się za bardzo, o wiele bardziej wolę ten z MW2, większość graczy widzi różnice!
- fajniejsze mapy, bo te z BO również nie przypadły mi do gustu,a poza tym lepiej mi się gra na tych z MW2.
-Jeżeli chodzi o techniczną stronę gry to MW 2 jest o wiele lepiej dopracowane i zrobione, pod względem
z balansowania bije BO na głowę. Brak lagów, brak przycinania i innych tego podobnych, tylko raz na jakiś czas migracja hosta itp.Nie to co w BO (może u was jest inaczej, ale ja piszę swoja opinię)
-Jest jeszcze jedna rzecz dla mnie ważna, pewnie większość z was tego nie zauważa, ale dla mnie jest to ważne.W MW 2 jest o wiele łatwiej zabić wroga niż w BO.Porównałem sobie AK-47 i AWP i w porównaniu z ich odpowiednikami w MW2 czyli ak-47 i interwention (m200)jest różnica w MW 2 wystarczy parę strzałów z ak żeby zabić a w BO potrzebowałem 2-3 razy więcej ammo do tego samego celu, to samo z awp, nie zawsze biorę na hita, a z interwention w 9 na 10 zabić wg,mnie jest duża różnica w tym i wg. mw2 ma tu u mnie dodatkowego +,a BO -.
moja ocena dla MW 2 to
-strona techniczna gry 9/10
-broń, dodatki itp. 10/10
-mapy 9/10
-wyzwania( ilość logika, trudność) 9/10
ogólnie 93/100
-3 brak nagrywanie filmików tak jak w BO i -10 ZA BRAK SERWERÓW DEDYKOWANYCH (tylko cholerny IW Net)
OGÓŁEM-80/100
Wyższość BO nad MW2
-fajna rzecz, to tworzenie filmików i możliwość własnoręcznej konfiguracji emblematów
-Większa ogólna ilość wyposażenia, broni i innych pierdół.
-Mniej głupich Perków, oraz są lepiej zrobione.
-Szybsze wbijanie lvl z powodu dużej ilości fajnych wyzwań i kontraktów
-Brak przesadzonych killstreaków i ich zdobywania, pomimo 1 śmigłowca za 9 zabójstw, twórcy trochę z nim przesadzili!
Ogólna ocena dla BO:
strona techniczna- 6.5/10
broń dodatki itp- 10/10
mapy - 8/10
wyzwania i kontrakty 10/10
nagrywanie filmików 10/10
ogółem80/100
-5 za trudność zabijania względem MW 2 jak wspomniałem na początku.
OGÓŁEM 75/100
Moja ocena sama mówi za siebie że wolę MW2 od BO, choć do Bo nie mam nic przeciwko, ale na pewno nie spędzę z nim 280h tak jak z MW2.
PS. Proszę o wasze opinie porównanie i komentarze.Tylko proszę bez głupich komentarzy, zachowajcie je dla siebie. I jeżeli taki temat juz był to proszę, żeby admin go usunął.
Z góry dzięki proszę o szybki i mądre odpowiedzi!