Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Odpalenie MW2 na słabszym kompie

Odpalenie MW2 na słabszym kompie 27/02/2011 13:28 #1

• Takedown
  • Szeregowy
  • n00b tube hater
Cześć wszystkim użytkownikom.
Chciałbym się spytać czy gra odpali mi się a właściwie jak będzie działać na trochę starszym kompie. Minimalne wymagania spełniam z małym luzem, jednak jestem ciekaw jak to wpłynie na grę i czy będę mógł grać w miarę komfortowo a nie z grafiką PAC-Mana. CoD4 działa mi dobrze na średnich ustawieniach i tnie się tylko kiedy na mapie jest dużo trawy. A dużo trawy oznacza dużo tekstur czyli większe lagi.
Mój sprzęt tak się prezentuje:

AMD Athlon 3500+
GeForce 6600GT
1GB RAM
DirectX 9.0c
System to XP
Miejsce na dysku nie ma znaczenia bo mam go ponad 40GB.

W dodatku mój kuzyn posiadający trochę lepszy komputer miał problem z DirectX i wywalało mu grę z raportem błędów na pulpit. Więc chce wiedzieć jak na takim kompie wyglądała by gra w MW2 (o ile to możliwe), bo trochę głupio by było wydać ponad 100zł.

Chcesz abym Cię szanował? Nie używaj przeciwko mnie RPD, RPG-7, nie wal za często z tuby i nie plantuj z byt dużo clayu.
Ostatnio zmieniany: 27/02/2011 17:20 przez Takedown.

Odp: Odpalenie MW2 na słaszbyszm kompie 27/02/2011 13:30 #2

• kmm101
  • Kapral
  • Punkty: 12
Takedown napisał:
Cześć wszystkim użytkownikom.
Chciałbym się spytać czy gra odpali mi się a właściwie jak będzie działać na trochę starszym kompie. Minimalne wymagania spełniam z małym luzem, jednak jestem ciekaw jak to wpłynie na grę i czy będę mógł grać w miarę komfortowo a nie z grafiką PAC-Mana. CoD4 działa mi dobrze na średnich ustawieniach i tnie się tylko kiedy na mapie jest dużo trawy. A dużo trawy oznacza dużo tekstur czyli większe lagi.
Mój sprzęt tak się prezentuje:

AMD Athlon 3500+
GeForce 6600GT
1GB RAM
DirectX 9.0c
System to XP
Miejsce na dysku nie ma znaczenia bo mam go ponad 40GB.

W dodatku mój kuzyn posiadający trochę lepszy komputer miał problem z DirectX i wywalało mu grę z raportem błędów na pulpit. Więc chce wiedzieć jak na takim kompie wyglądała by gra w MW2 (o ile to możliwe), bo trochę głupio by było wydać ponad 100zł.

Tak myślę, że 25-35FPS na średnich i niskiej rozdzielczości.

Odp: Odpalenie MW2 na słaszbyszm kompie 27/02/2011 15:27 #3

• Takedown
  • Szeregowy
  • n00b tube hater
kmm101 napisał:

A ile potrzeba FPS jeżeli chodzi o CoD'a do w miarę płynnej gry? Nie chodzi mi o jakąś super prędkość gry na polu trawy w lesie z 20 botami i wybuchającymi granatami ale tak żeby się dało grać i nie wnerwiać za bardzo.

Chcesz abym Cię szanował? Nie używaj przeciwko mnie RPD, RPG-7, nie wal za często z tuby i nie plantuj z byt dużo clayu.

Odp: Odpalenie MW2 na słaszbyszm kompie 27/02/2011 15:29 #4

• kmm101
  • Kapral
  • Punkty: 12
Takedown napisał:
kmm101 napisał:

A ile potrzeba FPS jeżeli chodzi o CoD'a do w miarę płynnej gry? Nie chodzi mi o jakąś super prędkość gry na polu trawy w lesie z 20 botami i wybuchającymi granatami ale tak żeby się dało grać i nie wnerwiać za bardzo.

Tak od 30 wzwyż

Za tę wiadomość podziękował(a): Takedown

Odp: Odpalenie MW2 na słaszbyszm kompie 27/02/2011 17:05 #5

• Takedown
  • Szeregowy
  • n00b tube hater
Myślę że skoro od 30 to mogę spokojnie kupić MW2 i nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto. (zwłaszcza że Athlony są trochę fabrycznie podkręcane i chociaż jest napisane że mają 2.2 GHz to mogą mieć ponad 2.5 GHz) Mój ma chyba właśnie 2.2 a NFS: ProStreet śmiga mi w miarę płynnie nawet na wysokich ustawieniach a w wymaganiach podają że procek 2.8 GHz.
A jak będzie wyglądać grafika? Taka jak w CoD4?
I dzięki za odpowiedz.

Odp: Odpalenie MW2 na słaszbyszm kompie 27/02/2011 17:37 #6

• Modzian
  • Zablokowany
  • Majster
  • Punkty: 5
kmm101 napisał:

Skąd Ty sie urwałeś?
1024x768 i detale na low / no to jest max
Pomogłem? Wciśnij "Dziękuje" !

Pisz sensowne posty, nie stawiaj rażących byków, wyrażaj sie składnie i pełnym zdaniem!

Odp: Odpalenie MW2 na słaszbyszm kompie 27/02/2011 17:55 #7

• BisHoP
  • Kapral
  • and remember, nothing in Russian
  • Punkty: 22
Haaa... odpalić i odpali (możliwe) ale możesz mieć częste bugi i lagi i zacięcia więc to nie będzie przyjemna gra... Kup sobie nowego kompa przeznaczonego do gier, a jak nie masz kasy, to ją oszczędzaj i zamiast gre kupować, to zbieraj na tego nowego kompa ^^

Amen
"Stasiu pamiętaj, jak będzie gonić cię policja, walnij takiego w łeb deską serfingową i krzycz wysoka fala"

FAIL!!! BisHoP is Zoombie!

"Macie się okopać, nie ważne gdzie, mozecie się nawet Okopać na środku Oceanu, ale musicie to zrobić"
Herman Gering

Odp: Odpalenie MW2 na słabszym kompie 27/02/2011 18:14 #8

• Takedown
  • Szeregowy
  • n00b tube hater
Żeby aż nowy komputer? bez przesady ale mógłbym kupić nowy procesor i dopiąć trochę RAM'u. Myślałem o jakimś z serii Phentom/Athlon firmy AMD. Jakiego mógłbym kupić Phentoma/Athlona za cenę do 300zł?
Nie chcę jakiegoś najlepszego ale taki żeby nie był za stary i żeby MW2 i inne nowe gry mi mogły śmigać.

Ostatnio zmieniany: 27/02/2011 18:19 przez Takedown.
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik, Grrrr
Wygenerowano w 0.32 sekundy

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum

Więcej postów »