Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: UMP rozmyśleń kilka

UMP rozmyśleń kilka 05/01/2011 20:08 #1

Witam.Więc chodzi mi o to jaką grać klasą.Gram tylko na normal i tylko UMP. Teraz gram tak:
UMP + FMJ
Kieszonkowiec PRO
Moc Obalająca PRO
Pewne Celowanie PRO

I moje pytania:
1.FMJ czy tłumik? Nie mam problemów ze ściąganiem gości na dystans i dużo rushuje wiec wg.mnie tłumik to bezsens.Mam rację?
2.Perk2 czy to prawda że moc obalająca NIC nie daje?
3.Pewne celowanie czy może jednak ninja? Lubię walić z biodra.Nawet bardzo lubię.Da sie zabijać z biodra bez pewnego?

UMP rozmyśleń kilka 05/01/2011 20:23 #2

• Deagle
  • Generał brygady
  • Punkty: 89
1.Tłumik daje dużo, EFE_MJOT_EM można pograć tylko do wbicia Magazynków.
2.Owszem daje,ale przy UMP jest to różnica względnie mówiąc nie zauważalna,lepiej wybrać Wagę lekką/zimna krew.
3.UMP i tak ma dobre przyrządy celownicze,wg. mnie lepiej dać Ninja/Commando.

UMP rozmyśleń kilka 05/01/2011 21:58 #3

• Tango
  • Pułkownik
  • Ghostolog
  • Punkty: 91
UMP grałem, za czasów MW2, bardzo dużo. Nabiłem nim ostatni kamuflaż, także mam jakieś pojęcie o tej broni. Cały czas grałem na:
UMP + tłumik
Maraton PRO
Moc Obalająca PRO
Pewne Celowanie PRO
1. Polecam tłumik. Bez porównania z FMJ'ką, która praktycznie nic nie daje. Gra z tłumikiem jest o wiele lepsza, zwłaszcza kiedy chcesz nabijać wysokie killstreak'i. Dzięki maratonowi szybko przedostajesz się na tyły wroga i tylko ich kosisz. Nikt na radarze Cię nie widzi, w związku z tym przeciwnicy są zdezorientowani. Uwierz mi, że to nie są żadne teorie tylko bite fakty, bo sam tak wiele razy chopper'a nabiłem .
2. Moc obalająca, w przeciwieństwie do FMJ, daje strasznie dużo. Nigdy nie zmieniaj tego atutu, bo razem z UMP jest połączeniem zabójczym.
3. Ninja nie będzie Ci potrzebny, zwłaszcza na trybach typu DM czy DOM. Dużo lepsze jest pewne celowanie, bo bez niego UMP na dalsze odległości za bardzo podbija.

Podsumowując, radzę Ci zmienić atuty i dodatki na takie jak wyżej napisałem, i sam się przekonasz że jest to bardzo dobre rozwiązanie. Jeśli nigdy wcześniej nie używałeś tłumika, to na początku może być Ci trudno, ale po kilku meczach zaczniesz ogarniać .

UMP rozmyśleń kilka 06/01/2011 15:54 #4

• Carlito
  • Specjalista
  • Punkty: 9
Niewadzi napisał:
Witam.Więc chodzi mi o to jaką grać klasą.Gram tylko na normal i tylko UMP. Teraz gram tak:
UMP + FMJ
Kieszonkowiec PRO
Moc Obalająca PRO
Pewne Celowanie PRO

I moje pytania:
1.FMJ czy tłumik? Nie mam problemów ze ściąganiem gości na dystans i dużo rushuje wiec wg.mnie tłumik to bezsens.Mam rację?
2.Perk2 czy to prawda że moc obalająca NIC nie daje?
3.Pewne celowanie czy może jednak ninja? Lubię walić z biodra.Nawet bardzo lubię.Da sie zabijać z biodra bez pewnego?

Bez tłumika nie daje rady w UMP,bo nic nie widzę przez ogień.Moc obalająca robi różnicę,ale bez też da się grać.Pewne celowanie moze byc,chociaż w UMP jakoś nie widzę zbytniej różnicy bez,w ogóle do tej broni można wiele rzeczy stosować.

UMP rozmyśleń kilka 06/01/2011 16:33 #5

• rozdym159
  • Szeregowy Pierwszej Klasy
  • Punkty: 20
1.tłumik bije fmj.dlatego tez to polecam
2.moc obalająca to głupstwo w ump poniewaz nic nie daje (nieważne czy jest moc obalająca czy nie i tak zawsze zabija sie na 3 hity)waga lekka sie przyda na dobry rush
3.pewne celowanie do ump najbardziej pasuje z wszystkich perkow ze 3 slotu gdyż ump to bron typowo do rushowania(chociaz jest niezle zbugowana i moze nawet przez cala mape kolesi zdejmowac) jednak gdzy rushujesz ump to zazwyczaj nie przycelowujesz przed zabiciem kazdego kolesia wiec pewne celowanie zdecydowanie. Ninja chyba ze grasz na HC ale na normalu nie ma sensu bo i tak malo sie przydaje.

UMP rozmyśleń kilka 06/01/2011 17:23 #6

• Dawidero
  • Specjalista
  • Punkty: 9
Jak byście grali na ESL i na różnych mapach ten wasz tłumik zdaje się do wyrzucenia, bez FMJ UMP ssie. FMJ nic nie daje do damage, ale daje to że przebija ściany w każdym miejscu. Na S&D polecam FMJ. Na reszty trybów to można grać obojętnie czym.
Za tę wiadomość podziękował(a): DeTon

UMP rozmyśleń kilka 06/01/2011 17:41 #7

• Pitreq
  • Kapral
  • Pokerowa twarz
  • Punkty: 31
rozdym159 napisał:
2.moc obalająca to głupstwo w ump poniewaz nic nie daje (nieważne czy jest moc obalająca czy nie i tak zawsze zabija sie na 3 hity)waga lekka sie przyda na dobry rush

Chyba tylko jak jesteś hostem albo grasz na HC. :OMG:

Przy pingach >100 jest różnica. Ogólnie to czytałem, że Moc Obalająca nie działa tylko na WA2000.

Odp: UMP rozmyśleń kilka 08/01/2011 21:33 #8

• Neptune
  • Kapral
  • Punkty: 2
1. tłumik > fmj
2. Moc obalająca daje w ump jedynie to, że na bliski dystans hedshota zrobisz 2, a nie 3 pociskami. Więc moim zdaniem lepiej zimną krew ;ub bezkompromisowego.
3. Ninja, ninja i tylko ninja. Bez tego tupiesz jak słoń i bardzo łatwo "wyczytać" gdzie jesteś, a ninja poza tym, że uniemożliwia o innym, to znacznie ułatwia Tobie.

Odp: UMP rozmyśleń kilka 09/01/2011 10:12 #9

• Tango
  • Pułkownik
  • Ghostolog
  • Punkty: 91
Neptune napisał:

2. Moc obalająca daje w ump jedynie to, że na bliski dystans hedshota zrobisz 2, a nie 3 pociskami. Więc moim zdaniem lepiej zimną krew ;ub bezkompromisowego.

Mylisz się, i to bardzo. UMP bez mocy obalającej jest podobne, jeśli chodzi o obrażenia, do MP5K. Czytaj- beznadziejne.

Odp: UMP rozmyśleń kilka 08/03/2011 21:31 #10

• migelon81
  • Szeregowy Pierwszej Klasy
Siemka...
a ja polecam taki układ (jak dla mnie rewelka)

główna - UMP45 + tłumik
zapasowa - SPAS-12 + chwyt

Claymore + błyskowy

Perki: - padlinożerca pro
- bezkompromisowy pro
- ninja/pewne celowanie pro
i do tego predator...nalot Harriera...zrzut 4 paczek

Odp: UMP rozmyśleń kilka 08/03/2011 22:08 #11

Z UMP z tłumikiem chodziłem jak tylko zacząłem grać w mw2 i jest to moja ulubiona broń.Pamiętam, jak pierwszy raz wszedłem do gry w multi i bez wahania wybrałem domyślną klase właśnie z UMP można powiedzieć że to ja odnalazłem go(UMP) a on odnalazł mnie
Dla mnie to broń uniwersalna-na każdy tryb i na każdą mapę
najlepszy eqiup według mnie:

UMP z tłumikiem
USP nóż taktyczny/Deagle akimbo/Spas-12 chwyt
nóż do rzucania/odłamkowy
ogłuszający
Maraton PRO
Moc Obalająca PRO
Ninja PRO

Odp: UMP rozmyśleń kilka 09/03/2011 12:10 #12

• szpen
  • Szeregowy
  • Punkty: 2
ogólnie mówiąc UMP jest bronią wysoce odstającą od reszty, pod wszystkimi względami. Jest o wiele lepsza: ogromne obrażenia, mały odrzut, duże magazynki, duża szybkośc poruszania się oraz duża celnośc strzelając z biodra. jest to zdecydowanie najlepsza broń w grze, ale wracając do tematu. Jako dodatek tylko tłumik- zmniejsza minimalnie odrzut, redukuje błysk wystrzału do 0, nie widac cie na mapie podczas strzelania. Jeśli chodzi o dodatki to:

1. maraton. Ewentualnie na jakiś mecz dowolny czy DM drużynowy gdzie trzeba prowadzic ciagły ostrzal- kieszonkowiec
2. moc obalajaca ( daje ona niedużo, ale zawsze coś )- jeśli chodzi o szczegóły to moc obalająca sprawia, że strzelając z bliska zabijemy przeciwnika 2 strzalami.
3. ninja ( tylko i wyłącznie)- w związku z tym, że UMP jest pistoletem maszynowym, jego celnośc przy strzelaniu z biodra jest i tak bardzo duża bez pewnego celowania. Ninja sprawia, że ( tak jak to ktoś wcześniej napisał), możemy bezszelestnie przedostac sie na tyly wroga i eliminowac przeciwników po cichu

Odp: UMP rozmyśleń kilka Wczoraj 21:00 #13

• papoj
  • Szeregowy
Hmm... ja tam gram na:
UMP + Tłumnik
Kieszonkowiec (Pro)
Zimnokrwisty (Pro)
Ninja (Pro)

Jak dla mnie gra na Mocy obalającej to bezsens. Na sparach i tak nie ma atutów, człowiek sie przyzwyczai do mocki i później nic nie ugra.

Pozdro

Odp: UMP rozmyśleń kilka Dzisiaj 10:32 #14

UMP : tłumik
Deagle : fmj

Nóż , stuny

1.Maraton (PRO)
2.Zimnokrwisty (PRO)
3.Raport Sytuacyjny (PRO)
Ps3 the best !

Odp: UMP rozmyśleń kilka Dzisiaj 15:16 #15

• Kamper
  • Kapral
  • Punkty: 34
No chopaki to teraz ja:

STANDARD czyli:
UMP + tłumik
Raffica

Semtex
Stun

Scavenger PRO
Stopping Power PRO
Steadly aim

Camo: Urban

cheaters, campers, tubers...all must die!
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik
Wygenerowano w 0.38 sekundy

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum

Więcej postów »

Najwięcej podziękowań

Najwięcej Podziękowań
Deagle 31
Grrrr 24