Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: czy wybrac PS3 ?

czy wybrac PS3 ? 12/26/2010 16:09 #1

• Mast3rPL
  • Specjalista
  • Pukty: 12
właśnie zastanawiałem się jaką konsole kupić Xbox może i ma lepszą grę przez sieć ale zniechęciły mnie opłaty za multiplayer i chciałem spytać czy PS3 jest bardzo słabe czy nie... chodzi o grywalność w multiplayer,jakość obrazu i ściny w grze czy występuja (jak tak to czy rzadko) i czy się psuje ,czy to nowe Slim ma wi-fi i ile sie ładuje pad, ile trzyma i jak podłączam do Rutera to trzeba te kabelki czy bezprzewodowo (nie chodzi wtedy o wi-fi jak ma ) głównie o takie sprawy mi chodzi i nie ma tu żadnych kontrolerów ruchu czystą konsole !

czy wybrac PS3 ? 12/26/2010 16:14 #2

Odpowiem ci tak miałem kiedyś ps3 nie slim.

Minusy:
- Po dłuższej grze bolą ręce od pada.
- Kiepska gra przez sieć( Xbox live lepszy od PSN)
- Pad około 6- 9 h.
- Najsłabsza jakość obrazu ze wszystkich trzech platform.
- Ja ściny miałem dość często.
- Droższe od xboxa.
Plusy:
- Lokalizowane exlusivy
- Darmowa gra przez multi.
- Bluray

To tyle ogólnie ps3 jeśli miałbym ocenić to jest przyzwoitą konsolą nic jej takiego nie brakuje ale są pewne wady i też plusy.

A i radzę obejrzeć faq quaza gościu wymiata :banan:

www.gaminator.tv/video/18643,quaz-FAQs-P...9%C5%9B%C4%87-1.html
www.gaminator.tv/video/18698,quaz-FAQs-P...9%C5%9B%C4%87-2.html
www.gaminator.tv/video/18742,quaz-FAQs-P...9%C5%9B%C4%87-3.html

czy wybrac PS3 ? 12/26/2010 16:19 #3

• Pablo-IS
  • Sierżant pierwszej klasy
  • VIVA LA FIESTA
  • Pukty: 17
już pisałem o tym ale napisze ZNOWU !
PS3 nie jest słabe nawet lepsze ponieważ posiada odtwarzać blue-ray, ścin w grze nie ma wogóle , posidam plazme sonego 40' full HD i HDMI w pokoju małym bo sypialni ale co do obrazu tak jeżeli posiadasz odpowiednio duży TV z full HD i HDMI to obraz jest świetny bardzo czysty przejrzysty, czy nowy slim ma WI-FI ? - dobry żart hehe ( tak ma ), ładuje się niewiem do ok 5 min że możesz z kilka godz pograć, pozatym dostajesz długi kabel micro USB więc podczas ładowania możesz grać, kontrolery ruchu są PLAYSTATION MOVE, podłanczasz PS3 do internetu poprzez WI-FI i śmiga, coś jeszcze? pisz

czy wybrac PS3 ? 12/26/2010 16:26 #4

• Mast3rPL
  • Specjalista
głównie o to mi chodziło czyli z moim ruterem chyba przez Wi Fi pójdzie net a na padzie grałem u wujka mojego i nie jest taki strasznie niewygodny mam telewizor 42 cale full hd więc powinno miód działać dzięki za info jeszcze 350 zł musze dozbierac to 1 gre odrazu kupie ;d

czy wybrac PS3 ? 12/26/2010 16:26 #5

• Pablo-IS
  • VIVA LA FIESTA
kapitanczarny napisał:

- Po dłuższej grze bolą ręce od pada.
-  Kiepska gra przez sieć( Xbox live lepszy od PSN)
- Najsłabsza jakość obrazu ze wszystkich trzech platform.
- Ja ściny miałem dość często.

hahahaha
ręce cie bolą ? mniej graj więcej na świeżym powietrzu przebywaj a nie od 10 - 22 na PS3 siedzisz
kiepska gra przez sieć ? co w niej kiepskiego? jedyny minus tego że nie można gierek kupować za punkty G
najsłabszy obraz to chyba że masz podłonczonom konsole pod czarno biały tv grada jest najlepsza ze wszystkich moj kolega posiada xboxa podłączyliśmy pod tv przez hdmi właczyliśmy GTA4 na dzielonym ekranie na gorze PS3 na dole XBOX 360 silm i PS3 jest większa głebia czerni itd.
ściny ? ciekawe nagraj bo nie wieże posiadam PS3 od dnia premiery i ani razu nie miałem ani najmniejszej ścinki

czy wybrac PS3 ? 12/26/2010 16:30 #6

• Pablo-IS
  • VIVA LA FIESTA
kapitanczarny

masz jakiś uraz do PS3 bo widzę często na forum że tak peszysz ludzi na tą konsolkę że masakra

czy wybrac PS3 ? 12/26/2010 16:34 #7

• Mast3rPL
  • Specjalista
i tak ją kupie grałem na niej ale nie były to jakieś poważne testy tylko dla rozrywki i na poprzedniej wersji ps3 na troche podniszczonym ekranie w hd 32 cale i grało sie przyjemnie jeszcze siedzialem na specjalnym fotelu do gier i milo sie grało ale to tak by drzeba ze 3 godzinki bo potem od tego fotelu plecy bolały i ręce sie pociły że nie dało sie analogów ruszać

czy wybrac PS3 ? 12/26/2010 16:37 #8

Owszem mam uraz kiedyś ją kupiłem po paru latach gwarancja się skończyła i konsola się popsuła czemu niewiem. Poprostu grałem a potem ps3 nie działa.

czy wybrac PS3 ? 12/26/2010 17:10 #9

• Pablo-IS
  • VIVA LA FIESTA
serwis? ale co może sie spalila bo nie miala czym oddychac od tylu

czy wybrac PS3 ? 12/26/2010 17:18 #10

• Larala
  • Kapitan
  • I WANT TO BREAK FREE !
  • Pukty: 72
A Xobxy się nie psują kapitanczarny? Psują i to częściej. Co do tematu to kupuj PS3, a nie Xboxa, od Microsoftu który chce wyciągać od graczy więcej kasy(płatna gra przez internet) niż Activision. Xbox jest tańszy, ale po jakimś czasie cena Xboxa+Abonament, przewyższy cene PS3.

czy wybrac PS3 ? 12/26/2010 18:07 #11

Wiem że psują ale moje 2 xboxy się nie popsuły.

Pablo

Niewiem czemu się zepsuło.

czy wybrac PS3 ? 12/26/2010 18:11 #12

• Martum
  • Generał broni
  • Jestem ALFA I ROMEA
  • Pukty: 121
nawet najlepszy sprzęt sie psuje ,a to że PS sie zepsuło ,a Xbox nie nic nie znaczy

czy wybrac PS3 ? 12/26/2010 19:07 #13

• FOXi
  • Pukty: 4
Posiadam PS3 na TV 42 full HD i nie ma co tego porównywać z xpudłem. Jeżeli masz TV full HD to nie ma co tracić kasy na xboxa. Pamiętaj, cokolwiek ludzie Ci napiszą i tak to przemyślisz i kupisz to co będziesz uważał za stosowne. Pytanie jest jeszcze czy będziesz grał na multi. Ja konsoli nawet nie podłączam do neta(kabelek mam ale nie połączam często), Najprzyjemniejszą formą rozrywki na konsoli jak dla mnie to usiąść ze znajomymi przy browarku i zagrać w jakąś gre wspólnie (np.PES 11).

Decyzja należy do Ciebie.

czy wybrac PS3 ? 12/27/2010 01:20 #14

• Pablo-IS
  • VIVA LA FIESTA
up

dobrze mówisz

czy wybrac PS3 ? 12/27/2010 13:36 #15

• Mast3rPL
  • Specjalista
właśnie sie pytam o jego zalety bo mam telewizor full hd 42 cale tak jak ty i będe grał przez internet dlatego mnie zniechęci do siebie Xbox że ma ten zwalony abonament i pomyslałem tak jak Larala że jak bym kupił Xboxa to bym musiał co miesiąc wydawac 30 zl i to jest bez sensu bo bym ten czas co mam xboxa to bym juz splacil ps3 ze 2 razy

Moderatorzy: Postman, J!g5aw, Irek, Modzian, Err0r
Wygenerowano w 0.52 sekundy

Na forum

Więcej postów »

Komentarze

Więcej postów »

Najwięcej podziękowań

Najwięcej Podziękowań
Martum 100
Grrrr 65
bioshock 58
J!g5aw 50
Deagle 48

Urodziny

Wczoraj urodziny miał M@rt3n$ Możesz jeszcze złożyć życzenia!

Dziś urodziny obchodzi TrenejQ Złóż mu życzenia!

Marek będzie obchodzić urodziny za 3 dni!

Mydelko86 będzie obchodzić urodziny za 4 dni!