Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Spolszczenie

Spolszczenie 8 mies., 3 tyg. temu #1

Witam, przejdę od razu do sedna sprawy - zamówiłem BO (klucz), na aukcji sprzedający wyraźnie napisał, że wersja jest polską wersją. Po zainstalowaniu gry, okazało się, że jest tylko język angielski... można to jakoś zmienić? Ściągnąć jakieś spolszczenie? Nie grozi mi za to jakiś ban?

Odp: Spolszczenie 8 mies., 3 tyg. temu #2

• Larala
  • Kapitan
  • I WANT TO BREAK FREE !
  • Pukty: 74
Black Ops w bibliotece Steam>PPM>Właściwości>Język.

Odp: Spolszczenie 8 mies., 3 tyg. temu #3

Larala napisał:
Black Ops w bibliotece Steam>PPM>Właściwości>Język.

Próbowałem, nie łazi...

Mogę jakoś pobrać ze steam'a polskie pliki? Pobiera mi np. angielskie pliczki językowe, polskich już nie...;/
Ostatnio zmieniany: 8 mies., 3 tyg. temu przez FG6dKAHe.

Odp: Spolszczenie 8 mies., 3 tyg. temu #4

• Rick
  • News Mod
  • For Mother Russia
  • Pukty: 39
Ustaw grę na polski, następnie sprawdź spójność plików gry. Jak nie pomoże, to musisz zrobić reinstal gry poprzez ponowne ściągnięcie tych GB. Zawsze możesz kogoś poprosić o pliki do polonizacji, podmienisz z tymi oryginalnymi i git.

POMOGŁEM? KLIKNIJ

Odp: Spolszczenie 8 mies., 3 tyg. temu #5

Rick Astley napisał:
Ustaw grę na polski, następnie sprawdź spójność plików gry. Jak nie pomoże, to musisz zrobić reinstal gry poprzez ponowne ściągnięcie tych GB. Zawsze możesz kogoś poprosić o pliki do polonizacji, podmienisz z tymi oryginalnymi i git.

Teraz pobieram ENG, bo mi wszystko z folderu zone się usunęło...

Ale zrobię tak jak mówisz, bo może się udać. Czyli ustawić na PL, i sprawdzić spójność plików, wydaję się, że powinno pomóc.

I rozumiem, że, powiedzmy, zainstalowanie spolszczenia nic nie da? Bo spolszczenia są, wiem. Ale czy nie będą one kolidowały z oryginalną wersją gry?

Odp: Spolszczenie 8 mies., 3 tyg. temu #6

• Rick
  • News Mod
  • For Mother Russia
To znaczy teraz, jak już ściągasz znowu grę to nic nie rób ze zmienianiem w Steamie języka. Poproś kogoś, żeby dla Ciebie wstawił na neta pliki polonizacyjne wyciągnięte z folderu z gry, podmienisz z tymi angielskimi i powinno się udać.
BTW, nie wiem, dlaczego Ci tak zależy na polskiej wersji, jest słaba, nie pełna.
BTW 2 - Umiesz wstawiać pliki na strony do downloadu? Bo może mógłbym te pliki zangielszczające pobrać od Ciebie ;]
Jak czegoś nie rozumiesz to pisz na Steam.

POMOGŁEM? KLIKNIJ
Ostatnio zmieniany: 8 mies., 3 tyg. temu przez Rick.

Odp: Spolszczenie 8 mies., 3 tyg. temu #7

Rick Astley napisał:
To znaczy teraz, jak już ściągasz znowu grę to nic nie rób ze zmienianiem w Steamie języka. Poproś kogoś, żeby dla Ciebie wstawił na neta pliki polonizacyjne wyciągnięte z folderu z gry, podmienisz z tymi angielskimi i powinno się udać.
BTW, nie wiem, dlaczego Ci tak zależy na polskiej wersji, jest słaba, nie pełna.
BTW 2 - Umiesz wstawiać pliki na strony do downloadu? Bo może mógłbym te pliki zangielszczające pobrać od Ciebie ;]
Jak czegoś nie rozumiesz to pisz na Steam.

Nie, nie ściągam gry, i nie mam zamiaru. Przynajmniej nie dzisiaj. Sprawdziłem spójność, i pobiera mi brakujące pliki. Zależy mi na polskiej wersji, bo jestem ciekawy jak jest to przetłumaczone. Jeżeli nic nie będzie się dało, to trudno. Ale zapytam jeszcze raz - czy można użyć do tego nielegalnej wersji gry? Chodzi mi o zgranie plików z pirackiej, na tą oryginalną...

Uploadować potrafię, ale zajmuję mi to strasznie dużo czasu, więc raczej mija się to z celem:(...

Odp: Spolszczenie 8 mies., 3 tyg. temu #8

• Rick
  • News Mod
  • For Mother Russia
Tak, pliki te powinny zadziałać, ale muszą być aktualne tzn. po najnowszym patchu, jeśli będą starsze to może się nie udać. Poza tym taki sposób chyba nie działa na zawsze, ja miałem angielską wersję dwa razy i dwa razy ją traciłem przez jakiś patch. Po prostu Steam czasem myśli, że te pliki są błędne, usuwa je, ale nie ściąga tych dobrych tylko zostawia pusty folder, stąd błędy z brakującymi plikami. Więc na dobrą sprawę wątpię, żeby mój sposób działał na długo. Działać powinien, ale nie na stałe.

POMOGŁEM? KLIKNIJ

Odp: Spolszczenie 8 mies., 3 tyg. temu #9

Pobiera (kończy już), coś o wadze prawie 2GB... liczę, że to właśnie te brakujące pliki.

Coś się naprawdę zchrzaniło, usunęło mi nawet plik .exe od single player.

Mam nadzieję, że to co teraz pobieram pouzupełnia luki.
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.44 sekundy

Na forum

Więcej postów »

Komentarze

No posts to display.

Urodziny

Dziś urodziny obchodzi GhostPL Złóż mu życzenia!

Jutro urodziny będzie obchodzić Szyziom . Nie zapomnij o zyczeniach!

Jutro urodziny będzie obchodzić enigma1 . Nie zapomnij o zyczeniach!

Jutro urodziny będzie obchodzić jakub . Nie zapomnij o zyczeniach!

Kruchy_PL będzie obchodzić urodziny za 3 dni!

Mrpolus będzie obchodzić urodziny za 4 dni!

Slay3r będzie obchodzić urodziny za 4 dni!

Lopez będzie obchodzić urodziny za 5 dni!