Witam.
Mówiliście, abym napisał nowy temat więc piszę.
Na wstępie chcę poprosić o rady i z góry podziękować za odpowiedzi.
Mam problem, gdyż moim zdaniem posiadam dobry sprzęt, a FPS mam około 55. Raz 90 a raz 35. Zależy na co się patrzę.
Ze gram na ESL to pasuje sobie zapewnic dobrą grę. Znaczy nawet z tyloma radzę sobie bardzo dobrze, ale chciałbym mieć stale powyzej 60fps i przyjemniej by się grało
Kombinowałem z wieloma configami, ustawieniami itp. ale nic to nie dawało.
Robiłem formaty itp.
Posiadam system Windows 7 64bit.
Komputer o podzespołach następującyh:
-płyta główna gigabyte ga-p35-ds3l
-zasilacz 450W
-procesor QuadCoreIntel Core 2 Quad Q6600 2.4 MHz
-pamięc 4 GIGA ... DDR2-667 (333MHz ? )
-karta graficzna (gpu) geforce 260gtx (896MB)
Tutaj daje screeny pokazujące mój BIOS
img11.imageshack.us/img11/5158/snc00031m.jpg
img543.imageshack.us/img543/6220/snc00032v.jpg
Sam podkręciłem coś do 2.6 MHz lub do 2.7, gdyż
jak daję CPU Host Frequency powyżej 300 to się nie włacza komputer. No tyle by nawet starczylo, tylko czemu się tak nagrzewa? Przecież to o prawie nic nie podkreciłem
Czytałem też, że w Memory Frequency maja być te cyferki równe, ale nie da się tak zrobić, bo jak podkręcę to automatycznie idzie do góry to po prawej. Na screnie widać.
Więc zostawiam auto w system memory multiplier.
Widać poprawę, lecz co jakiś czas gra się zacina na chwilę. Jak patrzę na temp. to nieźle nagrzane wszystko.
Co zrobić, aby się tak nie nagrzewało? Ile ma być napięcie? Klapa od PC otwarta to nawet lepszy przewiew powinien być.
Albo inne rady na zwiększenie fps , plynnosci gry.
PS. Nie gram też na wysokich ustawieniach tylko na srednich. Dodam też, że roznica między full rozdzialką a najmniejsza to moze kilka fps. Więc dziwne to. czy dam 1680x1050 czy 800x600 to tak i siak tyle samo fps prawie. Gram na cos 1280x780. Reszta raczej powyłaczana.
Proszę o pomoc i z góry dzieki.